День захисників і захисниць України 2023: програма заходів у Львові на 1 жовтня

День захисників і захисниць України 2023: програма заходів у Львові на 1 жовтня.

День захисників і захисниць України 2023: програма заходів у Львові на 1 жовтня. Фото: galinfo.com.ua.

Дозвілля та їжа
01 жовтня 2023 07:33

У неділю, 1 жовтня, відзначатимемо День захисників та захисниць України. З цієї нагоди у Львові заплановано чимало святкових заходів. Дивіться повну афішу Львова.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Ярмарок на Покрови

Ярмарок на Покрови.Ярмарок на Покрови. Фото: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошує на один із найбільших осінніх ярмарків народних майстрів та крафтярів — традиційний ярмарок на Покрови в Гаю, який відбудеться 30 вересня-1 жовтня. На головній галявині впродовж двох днів для відвідувачів звучатимуть музики з Києва (Гуляйгород, Матерія) та Львова (Дриґ, Етерія, Миклухо Маклай), діятиме дитяча локація з традиційними забавляннями та народними іграми. 

На відкритому лекторії відбудеться презентація нового музейного співаника "Пісні боротьби". Також розповідатимуть про те, як змінювався український стрій у Львові та на Галичині у міжвоєнний період ХХ ст., з тематичної лекції Уляни Явної. І вже традиційно, на гостей чекає низка цікавих майстер-класів. 

Програма Ярмарку на Покрови. 

Коли: 30 вересня - 1 жовтня, 12:30-20:00.

Де: Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (Шевченківський гай), вулиця Чернеча Гора, 1. 

Ціна квитка: 100-150 гривень. 

Військові еліти: минуле і сучасність. Лекція-презентація 

Палац Потоцьких із нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України запрошує на лекцію-презентацію до Дзеркальної зали, щоб довідатися про військові еліти нашого краю починаючи від княжих часів і до сьогодні, їх місце у структурі правлячих класів і роль у державотворенні.  

Коли: 30 вересня, 15:30-17:00.

Де: Палац Потоцьких, вулиця Коперніка, 17.

Ціна квитка: 50-100 гривень. 

Екуменічна молитва

До Дня захисника та захисниці України львів'ян і гостей міста запрошують на екуменічну молитву, в котрій об'єднаються представники різних християнських конфесій у найважливішому для країни намірі - За перемогу!

Коли: 30 вересня, початок о 16:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна квитка: вхід вільний.

Благодійний концерт у ТРЦ King Cross Leopolis

1 жовтня у ТРЦ King Cross Leopolis відбудеться благодійний концерт, на якому збиратимуть гроші на підтримку ЗСУ.

Цього дня на сцені виступатимуть:  Orchestra of LSS, Нестерко Оля, Денис Іваник, чихованці Школи бойового гопака імені Івана Богуна та Оркестр Західного територіального управління Національної гвардії України. Під час концерту відбуватиметься аукціон, тож, окрім приємної та дружньої атмосфери, на гостей чекають цікаві подарунки.

Коли: 1 жовтня, початок о 15:00-18:00.

Де: ТРЦ King Cross Leopolis, вулиця Стрийська, 30.

Ціна квитка: вхід вільний. 

Коли ви вмирали, вам сурми не грали. Концерт

1 жовтня о 16:00 Львівський палац мистецтв запрошує на концерт до Дня Українського козацтва та Дня захисників і захисниць України.  У програмі заходу – Заслужений артист України Роман Ковальчук, Заслужений артист України Богдан Цісінський, гурт "Вишиванка". 

Коли: 1 жовтня, 15:30-17:00.

Де: Палац Потоцьких, вулиця Коперніка, 17.

Ціна квитка: 50-100 гривень. 

Симфонічний концерт. 80 років Луганській філармонії 

Симфонічний концерт. 80 років Луганській філармонії.Симфонічний концерт. 80 років Луганській філармонії. Фото: Луганська обласна філармонія.

Програма з яскравих загальновідомих композицій у виконанні симфонічного оркестру за участі трьох дириґентів – так святкуватиме свій 80-ювілей Луганська філармонія на сцені Львівського органного залу.

З початку повномасштабного вторгнення оркестр Луганської філармонії опинився у Львові. Так музиканти вже вдруге з 2014 року були змушені рятуватися від війни та російського "міра", який спочатку відібрав у них рідний Луганськ, а в 2022 році і Сєвєродонецьк, який дав їм тимчасовий прихисток. У Львівському Органному залі оркестр швидко відновив концертну діяльність, за півтора року зіграв феноменальну кількість нових яскравих та історичних програм і щиро полюбився львівській публіці. 

День захисників та захисниць України, Луганська філармонія збирає друзів, серед яких і Курт Шмід (Австрія), який довгі роки дириґував колективом та зробив його впізнаваним у Європі. Оркестр вразить програмою з шедеврів європейської класики, яка окрилює та дарує надію. 

Коли: 1 жовтня, початок о 17:00-18:00.

Де: Львівський органний зал, вулиця Степана Бандери, 8.

Ціна квитка: 150-250 гривень.

Благодійний концерт у Victoria Gardens 

У неділю, 1 жовтня, у центральному атріумі ТРК Victoria Gardens у Львові відбудеться благодійна музична подія, яка не лише зачарує вас музикою, але й допоможе зібрати кошти в підтримку нашої армії. У програмі концерту прозвучать легендарні пісні К. Цісик, В. Івасюка, І. Білозіра, М. Мозгового, П. Дворського, Т. Петриненка. 

На сцені виступатиме оркестр Заслуженої академічної капели України Трембіта, під керівництвом талановитого диригента Романа Мачишина. 

Детальніше про концерт.

Коли: 1 жовтня, 17:00-19:00.

Де: ТРЦ Victoria Gardens, вулиця Кульпарківська, 226А.

Ціна квитка: вхід вільний.

Олег Кульчицький та Зеновій Гучок. Концерт на Покрови 

Олег Кульчицький та Зеновій Гучок. Концерт на Покрови.Олег Кульчицький та Зеновій Гучок. Концерт на Покрови. Фото: VINIL Concert agency.

Львів’ян та гостей міста запрошують відзначити Покрови-2023 за новим календарем з улюбленими артистами всіх поколінь! 1 жовтня у Центрі Довженка виступлять народний артист України Олег Кульчицький та заслужений артист України Зеновій Гучок. Виконавці обіцяють, що це буде особливий концерт, адже присвячений він буде усім захисникам і захисницям України, вдячності їм за кожен новий день та свободу.

У цей вечір прозвучать найвідоміші та найкращі хіти цих легенд української сцени, адже їх об’єднує не один рік творчої співпраці. Це будуть пісні про вічні та найважливіші людські цінності: кохання, віру, надію, любов до рідної землі. 

Коли: 1 жовтня, початок о 18:00-20:00.

Де: Центр Довженка, проспект Червоної Калини, 81.

Ціна квитка: 150-450 гривень.

Clonnex. Концерт

Clonnex. Концерт.Clonnex. Концерт. Фото: !FESTrepublic.

Молодий репер зі Львова Clonnex виступить 1 жовтня на локації !FESTrepublic.

Clonnex, який рік тому став сенсацією української музичної індустрії, вирішив піти таким неординарним шляхом, наскільки вся його творчість і особистість оригінальні та незвичайні.

Замість того щоб спекулювати на успіху, артист відразу взяв річну паузу щоб повернутися з вражаючим за своїм обсягом і якістю виконання новим альбомом. 41 нова композиція, безліч колаборацій: з артистами з України, США та Австралії.

У межах події – збір коштів на допомогу ЗСУ. 

Коли: 1 жовтня, початок о 18:00-20:00.

Де: !FESTrepublic, вулиця Старознесенська, 24-26.

Ціна квитка: 500 гривень.

Анна Трінчер. Концерт

1 жовтня у Malevich Night Club відбудеться концерт співачки Анни Трінчер, яка підготувала для глядачів концертну програму під назвою «Лише ти і я». Частина коштів з продажу квитків буде передана на потреби ЗСУ.

За словами організаторів, спеціальним гостем концерту стане ХАС — український хіп-хоп виконавець. 

Коли: 1 жовтня, початок о 19:00-21:00.

Де: Нічний клуб Малевич, проспект Чорновола, 2.

Ціна квитка: 450-750 гривень.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах