Класична, з шоколадом та веганська: 5 рецептів пасок на Великдень-2024.
Класична, з шоколадом та веганська: 5 рецептів пасок на Великдень-2024
Дозвілля та їжа
27 квiтня 12:38
Класична, з шоколадом та веганська: 5 рецептів пасок на Великдень-2024. Фото: ettyimages.co.uk, Almaje

У неділю – 5 квітня – буде Великдень. Ми зібрали 5 рецептів пасок для тих, хто захоче їх приготувати власноруч.

Паска з сухофруктами та горіхами

Паска з сухофруктами та горіхами -
Паска з сухофруктами та горіхами - Фото: ілюстрація: marieclaire.ua

Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г сухофруктів (виноград, курага, абрикоси)
- 100 г горіхів (горіхи, мигдаль, волоські горіхи)
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі

  1. Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
  2. Додайте вершкове масло та ретельно розмішайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
  3. Додайте сухофрукти та горіхи і знову ретельно перемішайте.
  4. У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски зі сухими інгредієнтами.
  5. Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
  6. Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
    Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
  7. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Паска з маком та лимоном

Паска з маком та лимоном -
Паска з маком та лимоном - ілюстрація: ukranews.com

Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 100 г маку
- Цедра 1 лимона
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі

  1. Почніть зі змішування муки з дріжджами та цукром у великій мисці.
  2. Додайте вершкове масло та ретельно розімишайте, доки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
  3. Додайте мак та цедру лимона і ретельно перемішайте.
  4. У іншій посудині збийте молоко з яйцями та додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
  5. Змішуйте всі інгредієнти до утворення м'якого тіста.
  6. Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин для підйому тіста.
  7. Після підйому тіста викладіть його в форму для паски та випічки.
  8. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.

Паска з марципаном та шоколадом

Паска з марципаном та шоколадом -
Паска з марципаном та шоколадом - фото: harchi.info

Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г марципану
- 100 г шоколаду
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі

  1. У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
  2. Наріжте марципан на дрібні шматочки і наріжте шоколад на дрібні крихти.
  3. Додайте нарізаний марципан та шоколад до суміші муки.
  4. У іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
  5. Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
  6. Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
  7. Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
  8. Після випічки паску залиште охолонути. Можете прикрасити паску шоколадною глазур'ю або посипати обсипкою з марципану.

Паска з творогом та вишнями

Паска з творогом та вишнями -
Паска з творогом та вишнями - фото: tsn.ua

Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г вершкового масла
- 200 г творогу
- 200 г вишень (свіжі або варені)
- 200 мл молока
- 2 яйця
- щіпка солі

  1. У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте вершкове масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
  2. Додайте творог до суміші муки і перемішайте. Потім додайте вишні (якщо вони свіжі, відібрані від кісточок і нарізані на половинки; якщо вони варені, дрібно наріжте) і також перемішайте.
  3. В іншій посудині збийте молоко з яйцями, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
  4. Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
  5. Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
  6. Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
  7. Після випічки залиште паску охолонути перед подачею. За бажанням можна обсипати паску цукровою пудрою або прикрасити вишнями.

Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами

Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами -
Веганська паска з кокосовим молоком та фруктами - фото: gettyimages.co.uk, FabrikaCr

Інгредієнти:
- 500 г муки
- 10 г дріжджів
- 100 г цукру
- 150 г рослинного масла
- 200 мл кокосового молока
- 200 г сушених фруктів (ананас, манго, папая)
- 100 г мигдалю
- щіпка солі

  1. У великій мисці змішайте муку, дріжджі, цукор і щіпку солі. Додайте рослинне масло і ретельно розмішайте, поки суміш не стане подібною до крихкої крихти.
  2. Додайте кокосове молоко до суміші муки і перемішайте. Додайте сушені фрукти та мигдаль до тіста і також перемішайте.
  3. Збийте молоко з фруктами, якщо фрукти досить великі, на дрібні кусочки, а потім додайте цю суміш до миски з сухими інгредієнтами.
  4. Змішайте всі інгредієнти до утворення однорідного тіста. Додайте більше муки або кокосового молока за необхідності, щоб досягти консистенції, схожої на м'яке тісто.
  5. Покрийте миску з тістом рушником і залиште на підйом протягом 1-2 годин, поки тісто не подвоїть свій обсяг.
  6. Після підйому тіста викладіть його в форму для паски. Пекти у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30-40 хвилин або доки паска не стане золотистою.
  7. Після випічки залиште паску охолонути перед подачею. За бажанням можна прикрасити паску глазур'ю або посипати її кокосовою стружкою.
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах