Вчимося економити: 7 порад, як зменшити витрати на електроенергію

фото: mobbit.info

фото: mobbit.info

Комуналка
11 сiчня 2015 16:22

Кожному  з нас  варто замислитися над тим, де і на чому зекономити: у найближчі три роки витрати кожного домогосподарства на електричну енергію будуть стійко зростати. 

Vgorode дає прості поради і цим самим нагадує важливу життєву аксіому: найпростіші рішення є найбільш ефективними. 


Не залишайте електроприлади в режимі очікування


Вони все одно поглинають енергію. Навіть у невеликій квартирі - пара телевізорів, пара комп'ютерів, пара постійно включених в розетку зарядних пристроїв, DVD-програвач, мікрохвильовка і холодильник в режимі stand by обійдеться в серйозну суму на рік.


Якщо у вас електроплита...


При використанні електроплит використовуйте посуд з дном, яке таке ж або трохи більше діаметра конфорки, інакше втратиться 5-10% енергії. Закривайте каструлю кришкою, оскільки швидке випаровування води подовжує час приготування на 20-30%, і, відповідно, на стільки ж збільшується витрата електроенергії на приготування. Після закипання їжі перемикайтеся на низькотемпературний режим, адже блюдо скоріше не приготується, а електроенергії буде витрачено менше.


Накип є зло


Електрочайник і пральну машину регулярно очищуйте від накипу, тоді вода буде грітися швидше і витрати електроенергії зменшиться. Накип в чайнику проводить тепло майже в тридцять разів гірше, ніж метал, тому істотно збільшує кількість енергії для кип'ятіння води.


Ноу-фрост - то класно, але...


Незважаючи на систему "ноу-фрост", холодильник корисно розморожувати, не допускаючи утворення крижаної "шуби". Товстий шар льоду погіршує охолодження заморожених продуктів і збільшує споживання електроенергії. І не кладіть у холодильник теплі продукти, дайте їм охолонути до кімнатної температури.


Завантажуйте пралку повністю


Спробуйте зекономити під час прання наступним чином. Завантажуйте бак машинки повністю, адже при завантаженні бака пральної машини тільки наполовину - відповідно 50% її потужності витрачається даремно, а прання при температурі 30°С замість 40°С дозволяє заощадити 40% енергії. При цьому якість прання залишається такою ж, оскільки сучасні пральні порошки ефективніші при невисоких температурах.


Про пилосос


Більшість з нас регулярно  прибирають у хаті із застосуванням пилососу. Яким чином при цьому можливо знизити витрати електроенергії? Кожного разу ретельно прочищайте пилозбірник і повітряні фільтри пилососа, оскільки скупчення сміття зменшує тягу повітря і збільшує енергоємність.


Протирайте лампочки


Використання природного освітлення - один з найістотніших резервів економії електричної енергії.  Тому якомога частіше мийте вікна, вони будуть пропускати більше безкоштовного світла – сонячних променів! Регулярно протирайте лампочки і плафони на люстрах. Добре протерта лампочка світить на 10-15% яскравіше, ніж запилена.

Джерело: ЕcoTown

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах