Будь в курсі: як цивілізовано позбутися відпрацьованої побутової техніки

фото: ukrpryroda

фото: ukrpryroda

Комуналка
23 лютого 2015 14:39

Окрім батарейок та люмінесцентних ламп, у Львові з березня збиратимуть відпрацьовану техніку: комп'ютери, телевізори, холодильники, порохотяги тощо.

Про це на прес-конференції повідомив начальник управління екології та благоустрою ЛМР Андрій Галушка.


Непридатну техніку здаватимуть на Сихові


"У Львові вже діє Комплексна муніципальна програма поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування, якою передбачено збір та переробку відпрацьованих батарейок та люмінесцентних ламп. Ще в липні 2014 року на території міста зібрали три тонни відпрацьованих батарейок, функціонують 90 пунктів збору. Наступний етап – збір люмінесцентних ламп, які містять ртуть. Станом на сьогодні проведені відповідні тендери щодо закупівлі обладнання з переробки цих ламп і до Львова вже доставлено частину такого обладнання. Решта очікується в травні-червні", – розповів чиновник.

З березня ж, за його словами, у Львові збиратимуть інше електронне та електричне обладнання. Йдеться про відпрацьовану техніку: телевізори, комп’ютери, принтери, холодильники, чайники, генератори, лічильники, порохотяги тощо.

Непридатні побутові прилади збиратимуть у Сихівському районі міста. Це здійснюватимуть на безплатній основі два приватні підприємства – "Еко-тех-Україна" та "Дубровська". Вони займатимуться збором, розбиранням та здачею на утилізацію цих приладів.

"Чому Сихів? Бо це спальний район, де є концентроване нагромадження побутових відходів", – пояснив Галушка.


 Пробний збір почнеться в березні


Представник ПП "Еко-тех-Україна" Борис Денис розповів, що спершу це буде пробний збір, що проходитиме 15 і 22 березня, 7 та 9 квітня.


 Як і де працюватимуть пересувні пункти


Буде створено три пересувні приймальні пункти.

Перший та другий працюватимуть з 10:00 до 12:00 біля ТЦ "Іскри" та ринку "Санта-Барбара",

третій – з 13:00 до 15:00 біля верхнього "Шувару".


Будь в курсі


Львів’яни, які хочуть здати відпрацьовану техніку, можуть заздалегідь сконтактувати з підприємствами за телефонами: 067 859 03 23, 050 371 04 51, 245-26-89

 

Довідка

Відходи електронного та електричного обладнання є однією з найбільш небезпечних груп у складі побутових відходів, оскільки більшість з них містять отруйні важкі метали: свинець, ртуть, кадмій, хром та берилій, а також бромовані антипірени, флуорохлоровуглеводні, поліхлоровані біфеніли, полівінілхлорид. Ці речовини забруднюють довкілля та загрожують здоров’ю людей: під час горіння і розкладання складових електронного та електричного обладнання виділяються діоксини, поліароматичні вуглеводні та інші токсичні речовин.

Крім того, несанкціоноване поводження з відходами електронного та електричного обладнання призводить до безповоротної втрати цінної вторинної сировини – чорних, кольорових та дорогоцінних металів, полімерів, гуми та скла.

 

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Тендер завершен: какими будут тарифы на 3g интернет в Украине

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 23 лютого

 Cьогодні у всіх православних та греко-католиків розпочинається Великий Піст: чого не можна робити 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах