Хто може розраховувати на пільги на газ за новими правилами

Фото взято з сайту ualife.net

Фото взято з сайту ualife.net

Комуналка
14 липня 2015 15:15

З 1 липня пільги на оплату за спожитий газ надаватимуться мешканцям Львівщини, які мають право на отримання таких, з урахуванням доходів членів сім’ї.

Про це сьогодні, 14 липня, на прес-конференції розповіла начальник відділу супроводу клієнтів ТОВ "Львівгаз збут" Ольга Чабан, повідомляє Galnet.

Так, претендентам на отримання пільг потрібно звернутися до управління соціального захисту населення із деклараціями про доходи всіх членів сім’ї, які проживають в одному помешканні. Якщо дохід хоча б одного члена сім’ї становитиме більше 1700 грн, то пільги вже не нарахують.

Членами сім’ї, яка має право на отримання пільг, вважаються чоловік, дружина, і діти віком до 23 років, якщо вони навчаються, якщо ж не навчаються, то – діти віком до 18 років.

"До сукупного доходу сім’ї відповідно до цього порядку включається заробітна плата, доходи від підприємницької діяльності, стипендія. Крім того, – одноразові виплати, не враховуючи виплат при народженні дитини і одноразової матеріальної допомоги", – пояснила О.Чабан.

Ці зміни не стосуються пільговиків, яким пільги визначені за іншими законами. Так, до управління соцзахисту не потрібно звертатися:

- пільговикам та членам їх родин, які отримують тільки пенсії, соціальні допомоги;
– учасникам бойових дій;
– громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, 1 та 2 категорії;
– особам, які отримують пільги відповідно до Закону України "Про статус ветеранів військової служби, ветеранів органів внутрішніх справ і деяких інших осіб та їх соціальний захист".

Надання пільг припиняється у випадках:

- якщо пільговик приховав або навмисно подав недостовірні дані про доходи будь-кого із членів сім’ї пільговика, що вплинуло на визначення права на пільги (з місяця, в якому виявлено порушення);
– за заявою пільговика (з місяця, що настає з місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою).

До цього часу пільги на оплату за спожитий газ на Львівщині отримували більше 238 тис. сімей. Відтепер, якщо декларації про доходи цих осіб не дадуть права на отримання пільги, то втратити знижку на газ можуть 200 тис. сімей.

Львів у новинах:

У Львові пролунало два вибухи: підірвалися двоє міліціонерів (фото; оновлюється) 

Львівська Ратуша незабаром матиме вечірню підсвітку

Пам'ятка містянина: як правильно поводится з підозрілими речами на вулиці 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах