Львів'янам на замітку: лічильник день-ніч допоможе зекономити електроенергію

фото з сайту  ziv.ru

фото з сайту ziv.ru

Комуналка
16 вересня 2015 14:43

Аби зекономити електроенергію, мешканцям Львівщини радять перейти на багатофункціональні прилади обліку електроенергії та загалом змінити свій споживацький підхід.Про це повідомив  директор з маркетингу ПАТ "Львівобленерго" Андрій Скрипник під час прес-конференції, - інформує "Вголос".

При встановленні такого лічильника, побутові споживачі будуть розраховуватись за спожиту електричну енергію по тарифах: у денний час з 7:00 до 23:00 – по звичайному тарифу; у  нічний час з 23:00 до 07:00 – по тарифу на 50% меншому від звичайного.

Однак заміна самого лічильника автоматично не приведе до економії. Це стане вигідно, якщо люди почнуть використовувати вночі побутові електроприлади великої потужності, наприклад, пральні та посудомийні машини, бойлери, хлібопічки та мультиварки тощо. 

Як зазначив Андрій Скрипник, встановлення однофазного багатофункціонального лічильника коштує 1050 грн плюс ще 153 гривні на його програмування. Трьохфазного – 2200 грн плюс також 153 грн. У "Львівобленерго" підрахували, що окупність багатофункціонального (двозонного) приладу обліку електроенергії для типової помешкання  становить приблизно 1,9 років при загальному споживанні за місяць 230 кВт/год, з яких 80 кВт/год – у нічний час.

Окупність багатофункціонального (двозонного) приладу обліку електроенергії для типового приватного будинку становить приблизно 1,4 роки при загальному споживанні за місяць 400 кВт/год, з яких 150 кВт/год – у нічний час.

За словами Андрія Скрипника, багато юридичних осіб вже перейшли на такий тип обліку, наприклад, перевели виробництво на нічний час і їм вдається економити до 75% від вартості електроенергії. Загалом упродовж вересня було встановлено близько тисячі таких лічильників.

Для того, щоб перейти на розрахунки за спожиту електричну енергію по тарифах, диференційованих за періодами часу, споживачам необхідно звернутися із заявою за місцем проживання: у Львові  – у Львівські міські електромережі за адресою: вул. Героїв УПА, 23; у Львівській області – в район електромереж. 

Після реєстрації заяви побутовий споживач отримає: договір про надання послуг з переведення побутового споживача на розрахунки за спожиту електроенергію по тарифах, диференційованих за періодами часу; рахунок за послуги з переведення на розрахунки за спожиту електроенергію по тарифах, диференційованих за періодами часу.

Багатофункціональний прилад обліку електроенергії буде встановлено протягом 15 робочих днів з моменту здійснення оплати за послуги.  Детальніше – на веб-сайті ПАТ "Львівобленерго" www.loe.lviv.ua у розділі "Право знати" (для побутових споживачів) на сторінці "Розрахунки по тарифах, диференційованих за періодами часу".

Львів у новинах:

Стало відомо, коли почнуть видавати ID-картки львів’янина 

У львівській школі №98 зафіксовано випадок ймовірного харчового отруєння

Львівський пес-прикордонник знайшов купу наркотиків в салоні "Мазди" 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах