Отримай відповідь: кому з львів'ян прийдуть перерахунки за газ

фото: соціальні мережі

фото: соціальні мережі

Комуналка
01 червня 2016 12:02

Для споживачів газу Львівської області, які не мають встановлених лічильників, здійснено перерахунок відповідно до нових норм споживання від 1 лютого 2016 року. Суми до сплати із вказаним перерахунком будуть відображені в платіжних документах за використаний газ у травні, які споживачі отримають вже наступного місяця, інформує tvoemisto.tv

Впродовж останніх трьох місяців уряд декілька разів змінював норми споживання газу та порядок розрахунку для споживачів без лічильників. При цьому, враховуючи велику кількість змін, з боку державних інстанцій не було жодних роз’яснень як діяти у ситуації, що склалася. Через це ТОВ "Львівгаз збут" не мало можливості провести коректні нарахування споживачам без лічильників та вчасно виставити рахунки за спожитий газ.

Зокрема, 23 березня Кабміном були прийняті Постанови № 203 та 204. Ними було відмінено попередні документи щодо норм споживання природного газу. Також, постанова № 203 зобов’язувала здійснити перерахунок сум до сплати із 6 травня 2015 року за період дії Постанови КМУ № 237. Останню, нагадаємо, Вищий адмінсуд суд визнав незаконною і нечинною з дня прийняття. Через це, відповідний порядок перерахунку мало розробити Міненерговугілля. 

Однак, уже 27 квітня новий уряд знову вносить зміни до Постанови №203. Цього разу зміни стосуються термінів застосування норм, які вводяться заднім числом – з 1 лютого 2016 року, а вимога провести перерахунок сум до сплати за спожитий за нормам газ згідно Порядку, який повинно розробити Міненерговугілля, взагалі видаляється.

У зв’язку із останніми змінами щодо термінів застосування нових норм ТОВ "Львівгаз збут" провів перерахунок обсягів спожитого газу. Відтак, у червні в платіжних документах споживачів буде відображений перерахунок за період з 1 лютого по 23 березня 2016 року відповідно наступних норм:

4,4 куб. м газу на людину в місяць, якщо використовується тільки газова плита і є гаряче водопостачання;

7,1 куб. м газу на людину в місяць з газовою плитою за відсутності гарячої води;

14 куб. м на людину в місяць з газовою плитою і водонагрівачем.

Наразі ж залишається не вирішеним питання щодо перерахунку норм споживання в період з 6 травня 2015 по 31 січня 2016 року, який виник у зв’язку з рішенням Вищого Адміністративного суду України. Враховуючи правову колізію щодо норм, які повинні застосовуватися за цей період та  відсутність процедури стягнення коштів за перераховані обсяги спожитого газу, постачальник газу - ТОВ "Львівгаз збут" не виставив суми, отримані в результаті перерахунку, до сплати споживачам. Тому в платіжних документах зазначені суми вказані окремо в інформаційному полі аби поставити споживачів до відома про виникнення таких нарахувань.

Львів у новинах:

Отримай відповідь: скільки ще триватимуть проблеми з гарячою водою у Львові

У Львові з’явиться новий мурал (візуалізація) 

У міських маршрутках з'являться схеми руху з історією львівських вулиць 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах