Стало відомо скільки лічильників води безкоштовно отримають львів`яни

фото з сайту news.dtkt.ua

фото з сайту news.dtkt.ua

Комуналка
19 серпня 2016 12:20

До кінця цього року комунальне підприємство має намір закупити та встановити у помешканнях львів’ян близько шести тисяч лічильників води.

Як дізнався VG Львів,  нові безкоштовні лічильники встановлюватимуть лише тим споживачам, у яких вже є прилади обліку води, але термін їх експлуатації має чотири роки і вони потребують перевірки, уточнила начальник відділу зв'язків з громадськістю ЛМКП "Львівводоканал" Уляна Горбата.

Право на постачання лічильників води для комунального підприємства отримали державне підприємство "Новатор" з Хмельницького та ПАТ "Електротермометрія" з Луцька", – повідомили сьогодні, 19 серпня, в прес-службі міськради.

Нагадаємо, у Львівводоканалі періодичну повірку водолічильника здійснюють з використанням переносних повірочних установок або встановлюють новий лічильник з обмінного фонду підприємства. Такі нововедення дозволили суттєво зменшити незручності для споживачів та оптимізувати процес проведення повірки.

Раніше лічильник потрібно було знімати, везти у лабораторію та знову монтувати, потім очікувати контролера, який встановлював пломбу. Однак цього року у Львові затвердили нові тарифи, у які включили витрати на повірку лічильників. Відтак у водоканалі придбали чотири нових повірочних установки та запровадили обмінний фонд водолічильників.

Лічильники води, як і будь-які інші прилади, що мають рухомі механізми, з часом зношуються, що впливає на точність їх показів. Щоб пересвідчитись, чи правильно лічильник "рахує кубометри", необхідно виконувати його повірку з періодичністю один раз на чотири роки. Наразі у помешканнях львів’ян встановлено понад 270 тисяч лічильників холодної води та близько 160 тисяч – гарячої".

Читайте ще новини Львова:

Дізнатися, чому немає світла, відтепер можна на сайті Львівобленерго

У мешканців Львова залишилося 10 днів, щоб сплатити податок на нерухомість

На скільки подорожчало житло на Львівщині за півроку

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах