В центрі Львова всі смітники сховають під землю

фото з сайту www.lvivpost.net

фото з сайту www.lvivpost.net

Комуналка
21 жовтня 2016 12:14

У центральній частині Львова замість відкритих сміттєвих баків встановлять підземні смітники. Відповідне рішення сьогодні, 21 жовтня, погодив виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

Згідно із рішенням, на території Галицького району Львова запроваджується пілотний проект щодо зміни системи збору побутових відходів. Мова  йде про:

перехід на використання контейнерів для збору побутових відходів з наземного відкритого до наземного закритого типу контейнерів. 1.2

Роздільний збір побутових відходів з “ПЕТ – Скло – Папір – Змішані” змінити на “Скло – Вторсировина (папір, пластик, ПЕТ, метал) – Змішані”

Як повідомив начальник управління житлового господарства ЛМР Юрій Голець, підземні контейнери естетичніше виглядатимуть в центрі міста.

"Треба впроваджувати щось нове. Ми пропонуємо сміттєві контейнера в центральній частині міста просто сховати  під землю. Це буде дуже гарно і мило виглядати.

На майданчику буде місце, умовно, труба, де мешканець буде скидати свої пакунки з ТПВ, окремо пластикові пляшки. Приїжджатиме  велика машина, яка буде діставати цей контейнер…. Подібний досвід є в Німеччині, Чехії, Польщі", – пояснив він.

Також Ю. Голець зазначив, що таким нововведенням місто боротиметься із навалою безхатченків, які нишпорять у сміттєвих баках.

Сам проект планують почати впроваджувати вже цього року.

"Галицька районна адміністрація має провести конкурс у цьому кварталі 2016 року. Після цього почнеться реалізація за кошти інвестора. Інвестору нададуть право на вивіз сміття", – зазначив Юрій Голець.

На питання, як виглядатимуть підземні сміттєві контейнери у разі переповнення їх сміттям, посадовець відповів: "Місто робить все для того, щоб ситуація зі сміттям у Львові була стабільна. Нарікати зараз не доводиться. Служби працюють у посиленому режимі".

Читайте ще новини Львова:

Куди скаржитись містянам на переповнені смітники

Для Львова закупили майже 200 "золотих" смітників 

Допекли: львів’яни почали спалювати сміття, яке не вивозять

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах