Львів'янину на замітку: за тепло будемо платити по-новому

Новина - Комуналка - Львів'янину на замітку: за тепло будемо платити по-новому

Новина - Комуналка - Львів'янину на замітку: за тепло будемо платити по-новому

Комуналка
01 грудня 2016 11:00

Кабінет міністрів вирішив нараховувати оплату за центральне опалення для жителів будинків без лічильників, виходячи з середнього споживання будинків, які обладнані приладами обліку. Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в Києві в середу.

"Щоб уникнути зловживань, уряд прийняв рішення, щоб нарахування в будинках, які не мають лічильників, здійснювалося за середніми показниками тих будинків, в яких лічильники є", - сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

Він пояснив, що раніше була затверджена формула розрахунку вартості тепла в будинках без лічильників, яка також повинна була забезпечити справедливі платежі, однак у ряді міст цей підхід не спрацював через зловживання на місцях.

"Завдання за цей опалювальний сезон - максимально змонтувати прилади обліку у всіх будинках", - підкреслив прем'єр.

За словами голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, Дмитра Вовка, який послався на оперативні дані, оснащеність багатоквартирних будинків лічильниками тепла становить 61%. Інвестиційні програми підприємств теплокомуненерго передбачають збільшення цього показника до 88%.

"Ми ставимо пріоритет до кінця цього року затвердити всім підприємствам, які звертаються до нас, збільшення оснащеності до 100%. У наступному році - вже не мати проблем із нормами", - сказав він.

За словами Вовка, найгірша ситуація по оснащеності лічильниками тепла - в Тернополі, де відповідний показник знаходиться на рівні 1%.

Джерело: Интерфакс-Украина

Дивись ще: 

Будь в курсі: куди у Львові перенесли зупинки громадського транспорту

Космічні ціни: скільки коштуватиме проживання у Львові на новорічні свята

Львів’янину на замітку: 5 нюансів отримання субсидії у Львові

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах