Вивертай кишені: у Львові вдвічі підвищили ціни за вивезення сміття

фото з сайту Great Changes

фото з сайту Great Changes

Комуналка
04 серпня 2017 12:16

У Львові тарифи на вивезення сміття для населення зросли з 75 коп. за метр квадратний до 1,60 грн.

Вивертай кишені: у Львові вдвічі підвищили ціни за вивезення сміття фотоВідповідне рішення прийняли сьогодні, 4 серпня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент "Вголосу".

"Тарифи на вивіз сміття були встановленні ще у 2014 році. Упродовж трьох років відбувся ріст мінімальної заробітної плати. А тому, з огляду на зазначене перевізниками, були запропоновані нові тарифи. Їх узгодили у обласній адміністрації та подали на розгляд виконавчого комітету", – сказала директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Ірина Маруняк.

Заступник Садового Сергій Бабак при обговоренні підвищення тарифів на вивезення ТПВ зазначив, що "Львів не є найдорожчим і не є найдешевшим у цьому плані".

Окрім того, підвищення тарифів на вивезення сміття мер Львова Андрій Садовий аргументував тим, що "ціни ростуть на все: зросли тарифи на комунальні послуги, ціни на продукти у супермаркеті". А тому, на думку міського голови, мають вирости і тарифи на вивіз сміття.

"Логічно було б підняти тарифи ще минулого року. Але коли стався на полігоні весь цей процес, місто було в стресі. Виносити це питання на виконком в час, коли сміття не вивозилось, було некоректно. А тому перевізники працювали собі на збиток", – побідкався Садовий. 

При цьому Садовий зазначив, що всі питання з приводу покращення якості послуг з вивезення сміття львів'янам потрібно адресувати Синютці, а не йому, оскільки такі тарифи запропонувала Львівська ОДА. 

"Не проголосувати за підвищення тарифів буде протизаконно. Вся процедура пройдена. З приводу покращення вивозу сміття – всі питання до Синютки", – сказав Садовий. 

Дивись ще:

Майже 40: львів'янам дали рекомендації, як працювати у рекордну спеку 

Загадкова смерть: у Левандівському озері знайшли тіло чоловіка 

Купайся на річці: 12 будинків у Львові залишились без гарячої води 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах