Львів'янину на замітку: стало відомо, коли призначать субсидію на індивідуальне опалення

фото з сайту ЧЕline

фото з сайту ЧЕline

Комуналка
14 вересня 2017 11:27

З наближенням опалювального періоду все частіше виникають суперечки, з якого числа нараховуватимуть субсидію. Одні твердять, що з 1 жовтня, бо так було у попередні роки, інші – з 15 жовтня. Міністерство соціальної політики на своїй сторінці у Facebook повідомило, що у правила нарахування субсидій уряд вніс зміни.

Раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня до 30 квітня і обов’язково перераховувалася відповідно до рішення органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади про дату початку та закінчення опалювального сезону. В опалювальному сезоні 2017-2018 років правила змінилися. Тим, хто має індивідуальне опалення, субсидію нараховуватимуть з 15 жовтня до 15 квітня, а для користувачів централізованого опалення і надалі залишається прив’язка до відповідних рішень органів місцевого самоврядування або органів виконавчої влади.

На практиці траплялися випадки, сказано у повідомленні, коли у одному населеному пункті дві родини проживають у одному багатоповерховому будинку, але через те, що використовують різні види опалення, по-різному отримували субсидію у жовтні та квітні.

Для родини, яка використовує централізоване опалення, субсидія у жовтні та квітні нараховувалася відповідно до рішень органу місцевого самоврядування залежно від погодних умов. Тож для таких сімей опалювальний період починався, скажімо, 18 жовтня й завершувався 10 квітня. Відповідно й здійснювалося нарахування субсидії.

Для родини, яка має індивідуальне газове опалення, опалювальний період починався з 1 жовтня і завершувався 30 квітня, але за теплої погоди рідко хто 1 жовтня вмикав опалення.

Це питання не було унормованим на місцевому рівні, тож уряд врегулював це питання.

Дивись ще:

Нема кому працювати: у Львові з одного з автобусних маршрутів звільнилися усі водії 

Дивись: про Сихів намалювали комікс

Найцікавіше на Форумі: 14 подій, на яких варто побувати у Львові 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах