Скільки повернуть: у Львівській області завищували житлові тарифи

Новина - Комуналка - Скільки повернуть: у Львівській області завищували житлові тарифи

Новина - Комуналка - Скільки повернуть: у Львівській області завищували житлові тарифи

Комуналка
15 листопада 2017 10:36

На Львівщині завищували житлові тарифи. Фахівці відділу контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області забезпечили повернення споживачам зайвонарахованих коштів у сумі 63,8 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

З метою захисту законних прав громадян Держпродспоживслужби проводить позапланові заходи нагляду (контролю) з питань дотримання порядку формування, встановлення та застосування державних регульованих цін за обґрунтованими зверненнями громадян та погодженнями Державної регуляторної служби України (ДРСУ).

Під час перевірок порушення державної дисципліни цін встановлено у 83,3% із перевірених суб'єктів господарювання. Слід зазначити, що основна питома вага порушень держдисціпліни цін  пов’язана з порушенням застосування тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій. До підприємств-порушників застосовано адміністративно-господарських санкцій на суму 19244,54 гривень, в т.ч. вилучено у дохід бюджету необґрунтовано отриману виручку і штрафів на суму  9773,49 гривень. По наслідках перевірок складено 4 приписи щодо усунення порушень державної дисципліни цін та приведення цін/тарифів у відповідність до вимог чинного законодавства, а також зобов’язано повернути кошти споживачам на загальну суму 63 835,45 гривень.

Окрім того, спеціалісти відділу приймали участь у роботі облдержадміністрації в частині забезпечення встановлення економічно-обгрунтованих тарифів на житлово-комунальні послуги 89 житлово-комунальних підприємств області. За даними Держпродспоживслужби, у більшості підприємств тарифи не відповідали економічно-обгрунтованому рівню, що суперечить ЗУ "Про житлово-комунальні послуги". За результатами засідань представникам органів місцевого самоврядування та керівникам підприємств рекомендовано привести тарифи до економічно-обгрунтованого рівня з дотриманням відповідних нормативно-правових актів, в тому числі вимог постанов КМУ №869 від 01.06.2011 та №1010 від 26.07.2006.

Дивись ще:

Долучайся: львів'ян закликають до обговорення нових тарифів у маршрутках

Невже: у Львові подешевшало водопостачання

Вивертай кишені: частині львів’ян підняли квартплату

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах