Відкривай гаманець: які комунальні послуги подорожчали в Україні з 1 січня 2021 року

Які комунальні послуги подорожчали в Україні з 1 січня 2021 року. Фото: kharkovforums.com

Які комунальні послуги подорожчали в Україні з 1 січня 2021 року. Фото: kharkovforums.com

Комуналка
01 сiчня 2021 10:43

З 1 січня 2021 року в Україні розмір прожиткового мінімуму становить 2 189 гривень (загальний показник). Мінімальна заробітна плата з 1 січня 2021 року теж підвищилася і становить 6000 гривень.  Втім, на цьому хороші новини закінчуються, бо разом із мінімальною зарплатою та прожитковим мінімумом в Україні цьогоріч зростуть ціни на газ, світло, тепло, мобільний зв'язок.

Що подорожчало в Україні з 1 січня 2021 року розкаже VG Львів.

Подорожчання світла

Кабмін скасував пільговий тариф на електроенергію в 90 коп/КВт.год для населення на перші 100 кВт.год та встановив з 1 січня 2021 року фіксовану ціну для побутових споживачів на рівні 1,68 грн/кВт.год. 

Подорожчання газу

Ціну газу для побутових клієнтів у січні 2021 року підвищено на 14%. Ціна встановлена на рівні 7,22 гривні за куб.м з ПДВ і без урахування вартості доставки. 

Зростання тарифу на тепло

Нацкомісія з тарифів дозволила підвищити для усіх видів споживачів та усім компаніям тарифи на тепло. Найменше для Дніпровської ТЕЦ (5,5%), найбільше – для ТОВ «Євро-реконструкція» (на 49,7%). Загалом тепло подорожчає від 5,5% до майже 50% залежно від регіону. Серед підприємств, яким найбільше підвищили тарифи, Новороздільська та Новояворівська ТЕЦ на Львівщині, що належать компанії «Нафтогаз Тепло».

Подорожчання мобільного зв'язку

З 1 січня 2021 року ціни на деякі тарифні плани українських мобільних операторів суттєво зросли. Про це повідомли такі компанії, як: «Київстар», Vodafone і Lifecell. Ціни подекуди збільшилися майже вдвічі.

Також про підняття тарифів заявив і оператор фіксованого телефонного зв'язку «Укртелеком». 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах