Міська рада повертатиме львів'янам 50% вартості генератора – як отримати гроші

Міська рада повертатиме львів'янам 50% вартості генератора – як отримати гроші.

Міська рада повертатиме львів'янам 50% вартості генератора – як отримати гроші. Фото: ek.ua.

Комуналка
04 листопада 2022 14:13

Львів буде повертати 50% вартості генераторів, які купуватимуть мешканці багатоповерхівок. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як ОСББ у Львові рятують мешканців від розряджених гаджетів

Деякі ОСББ у Львові вже придбали генератори і використали їх в роботі, коли не було світла.

Так, 10 жовтня, коли чимало будівель у Львові були знеструмлені внаслідок ракетних ударів, мешканці будинків ОСББ "ЖК Ренуар" і ОСББ "ЖК Америка" могли зарядити свої гаджети й навіть приготувати гарячі напої. 

Як ОСББ у Львові рятували мешканців від розряджених гаджетів — фото.Як ОСББ у Львові рятували мешканців від розряджених гаджетів — фото. Фото Олега Вощинкіна.

"Ми хочемо, аби до критичних ситуацій були готові всі. Розуміємо, що для багатьох будинків придбати генератор є складно. Допоможемо. Прийняли окрему Програму відшкодування їх вартості", – розповів Андрій Садовий.

Хто може розраховувати на відшкодування за генератор

Місто повертатиме 50% вартості генераторів ОСББ, управляючим компаніям, виконавцям житлових послуг будинків, а також ЖБК Львова.

Повертатимуь 50% коштів від ціни генератора, але не більше 30 тисяч гривень. Є вимоги до електрогенератора – його номінальна потужність має бути від 3 кВт.

Як оформити звернення на відшкодування за генератор

Після купівлі генератора (зробити це треба через банк!), слід подати документи через ЦНАП або сервіс електронних звернень. Після того, як їх опрацюють, районна адміністрація поверне частину коштів.

Документи, які необхідно подати:

  • заява встановленого зразка на часткову компенсацію вартості закупівлі електрогенератора;
  • копії платіжних документів (первинні документи, які підтверджують факт отримання електрогенератора та здійснення оплати за наданий товар);
  • копії документів із зазначенням технічних характеристик та серійного номера електрогенератора (або інше заводське маркування);
  • копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців юридичної особи, яка забезпечує утримання будинку;
  • документ, який підтверджує повноваження юридичної особи на управління спільним майном (копія договору чи витяг з протоколу).

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах