«Львівводоканал» запровадив новий метод нарахувань у платіжках

Від початку грудня «Львівводоканал» запровадив нову методику нарахувань для споживачів

Від початку грудня «Львівводоканал» запровадив нову методику нарахувань для споживачів Фото: news.dtkt.ua

Комуналка
15 грудня 2022 14:51

Від початку грудня «Львівводоканал» запровадив нову методику нарахувань для споживачів. Через це дані в отриманих квитанціях можуть відрізнятися від фактично поданих львів’янами.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації.

«Цього місяця деякі наші споживачі могли у своїх платіжках побачити певну невідповідність поданих даних і тих, що зафіксовані на платіжці. В ідеалі, показники загальнобудинкового лічильника мають дорівнювати сумі усіх лічильників, які встановлено у будинку. Але так не є, тому що для коректного нарахування об’єму спожитої води нам необхідно отримати показники лічильників від усіх споживачів в один день. На жаль, технічно це неможливо, та й споживачі не зможуть робити це одночасно. Саме тому Міністерство розвитку громад затвердило методику, що має допомогти водоканалам здійснювати коректні нарахування», – ідеться в повідомленні ЛМКП «Львівводоканал».

Відповідно до нової методики, для розподілу беруться дані будинкових лічильників та квартирних лічильників споживачів станом на останній робочий день місяця. Якщо споживач подав показники не на кінцеву дату розрахункового періоду, то у «Львівводоканалі» коригують його показник через додавання середньодобового споживання води за минулий місяць за кількість діб, що бракує до кінцевої дати розрахункового періоду.

У "Львівводоканалі" зазначили, що споживачі не платитимуть більше, а лише за воду, що фактично використали.

«Показник, який ми скоригували станом на грудень, буде початковим для нарахувань на січень. Відповідно, якщо ви спожили води менше, аніж вам нарахували, то наступного місяця нарахування будуть меншими», – додали на підприємстві.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах