На Львівщині 25% споживачів належать до аварійних відключень світла

На Львівщині 25% споживачів належать до аварійних відключень світла

На Львівщині 25% споживачів належать до аварійних відключень світла Фото: hromadske.radio

Комуналка
31 сiчня 2023 13:27

На Львівщині 25% споживачів належать до аварійних відключень світла. Ці вимкнення відбуваються паралельно до погодинних і не стосуються «білого квадрата».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Як повідомила речниця «Львівобленерго» Галина Петрушка, 25% зі 100% електроенергії йде на критичну інфраструктуру, залишається ще 75%, яку мали б ділити для трьох груп.

«Але вже другий тиждень поспіль НЕК «Укренерго» надає для нашої області низкі ліміти – половину від потреби.Тому, маючи 50% від потреби, ми можемо подати 25% для критичної інфраструктури і так само для однієї черги. Іще дві черги – вимкнені, тобто це 8 годин без електроенергії. Через низький ліміт інакше зробити не можемо», – розповіла вона у коментарі Tvoemisto.tv.

За її словами, до впроваджених у грудні минулого року графіків погодинних вимкнень, «білий квадрат» («можливе вимкнення») також свідчить про те, що, імовірно, електроенергії не буде.

«Якщо нам дозволяє сиутація, то ми не будемо їх застосовувати (можливі вимкнення – ред.), натомість в останній тиждень здебільшого не могли собі цього дозволити», – сказала Галина Петрушка. 

Також на Львівщині тепер можуть діяти аварійні вимкнення – до них входить лише 25% споживачів. Переважно йдеться про густонаселені райони. Диспетчери «Львівобленерго» намагаються щоразу вимикати різних.

«Часто неможливо тримати всіх рівно в тому ліміті, що дало «Укренерго», бо, наприклад, більшість споживачів включили мікрохвильові печі, і вже почався переліміт. Диспетчер «Укренерго» бачить, що ситуація критична і каже застосовувати аварійні відключення. Нам треба 15 хвилин, щоби виконати цю команду. Тоді починаємо вимикати електроенергію в будинках додатково. До аварійних відключень належить 25% від усіх споживачів, тому виходить так, що вони залишаються без електроенергії найдовше. Приміром, Сихів – район, де застосовують аварійні відключення: якщо ваш будинок належить до 3 групи, і світло вимкнули з 9 по 13 за графіком, а в 13 не ввімкнули, то, отже, дали вказівку застовувати аварійні відключення», – зазначила Галина Петрушка.

Додамо, що аварійні вимкнення відбуваються паралельно до погодинних, для частини споживачів вони можуть накладатися на планові (оранжевий квадрат) чи можливі (білий квадрат) вимкнення. 

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах