Як підібрати і правильно зав’язати краватку-метелик

Як підібрати і правильно зав’язати краватку-метелик - фото

Як підібрати і правильно зав’язати краватку-метелик - фото

Стиль життя
12 вересня 2023 18:02

Правильно підібрана краватка-метелик —  це основа стильного образу. Тренди на чоловічу моду підтверджують, що метелик може чудово доповнити як повсякденний, так і напівформальний образ. Головне — врахувати всі критерії вибору, знати, як його носити й правильно зав’язати. Це дасть змогу мати стильний вигляд і допоможе уникнути можливих помилок. 

Правильний вибір метелика

Не всі чоловіки знають, що метелики бувають кількох видів. Вони відрізняються за висотою, формою країв, типом зав’язування. Розглянемо основні різновиди цього типу краватки: 

  • Butterfly – це класичний метелик вузької форми з заокругленими краями. Він підходить як для повсякдення, так і для вечірок чи святкових подій. 
  • Large butterfly – широкий метелик, який найчастіше обирають для смокінга. Оптимально підходить для чоловіків високого зросту. 
  • Batwing – цей вид краватки вирізняється тонкою прямокутною формою. Підійде для повсякденних образів, додасть їм нотки вишуканості. 
  • Diamond – метелик асиметричної форми із загостреним кінцем з одного боку. Підходить для smart-casual образів. 

Візуально ці різновиди легко розпізнати, тому проблем з вибором метелика не виникне. 

Як зав’язати метелика й не припуститися помилок

Розрізнювати краватку-метелик варто й за способом зав’язування. Хоча набирають попиту краватки з кріпленням на кнопках, класичні варіації також залишаються популярними. Тому пропонуємо інструкцію, як правильно зав’язати метелик: 

  • Схрестити кінці краватки. Вони мають бути асиметричні: лівий кінець трохи довший за правий.
  • Створити вільну петлю. Для цього довша частина протягується донизу, а лівий кінець залишається вгорі. 
  • Сформувати одне крило. Для цього правий кінець, що трохи коротший, загинається до центру і його край витягується вправо.
  • Сформувати друге крило. Той кінець, що залишився, як і попередній, слід потягнути знизу за першим крилом і заправити в петлю.

Після того як обидва крила метелика сформовані, залишається лише акуратно поправити їх і остаточно затягнути петлю. Останній крок —  переконатися, що крила симетричні й краватка-метелик має гармонійний вигляд. Попри те, що зав’язування краватки часто викликає труднощі, практика допоможе прискорити процес та усуне будь-які питання. 

З чим носити краватку-метелик

Якщо попереду важлива подія й хочеться мати дійсно стильний вигляд, варто приділити час вибору метелика. Відіграє роль не тільки його форма, а й колір. Підбирати його слід, орієнтуючись на колір костюма. Ось кілька безпрограшних комбінацій: 

  • костюм чорного кольору – такий формальний наряд краще доповнити червоним, бордовим або темно-синім метеликом. Світлі відтінки краватки будуть пасувати менше. Для смокінгів завжди обирається класичний чорний метелик; 
  • темно-синій костюм – експерти з чоловічої моди переконані, що з таким кольором чудово поєднуються будь-які метелики. Світлі або бежеві моделі ідеально підходять для корпоративних заходів; 
  • сірий костюм – чудовим доповненням до нього може бути темно-оливкова, бордова або темно-коричнева краватка. Важливу роль відіграє і колір сорочки.

Підбирати метелик варто, орієнтуючись не тільки на відтінок костюма, а й на матеріал, з якого він виготовлений. Важливо уникати поєднання однакових тканин, оскільки аксесуар буде зливатися з костюмом і не вдасться досягнути вау-ефекту. 

Краватка-метелик —  це чудове доповнення до будь-якого образу. Така деталь має бути в гардеробі кожного чоловіка, який хоче виглядати стильно, елегантно й відповідно до модних трендів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах