Безпечні подорожі: про що варто подбати перед виїздом за кордон

Безпечні подорожі: про що варто подбати перед виїздом за кордон - фото

Безпечні подорожі: про що варто подбати перед виїздом за кордон - фото

Стиль життя
06 листопада 2023 11:59

Під час підготовки до поїздки в інші країни часто виникає питання: чи варто оформлювати страховку, чи краще витратити кошти на щось інше? Якщо подорож заплановано до країн, де потрібна віза, приміром, до Австралії, Канади або США, наявність страхового поліса стає однією з умов для отримання дозволу на в'їзд. В інших країнах це може бути не настільки обов’язково. Принаймні на кордоні не будуть перевіряти наявність цього документу. Проте страховка насамперед необхідна самому туристу задля забезпечення захисту від несподіваних обставин.

Навіщо потрібна туристична страховка

При поїздці до європейських країн віза може не знадобитися, якщо у вас є закордонний паспорт. Однак страховка для виїзду за кордон — це той документ, який варто мати при собі під час подорожі. Ця вимога пов’язана з тим, що медичне обслуговування в Європі є надзвичайно дорогим. Якщо людина, пройшовши курс лікування, не спроможна сплатити надані медичні послуги, це може призвести до серйозних неприємностей, включаючи заборону на подальший в'їзд. Коли подорож планується разом із сім'єю, необхідність мати страховку для всіх членів родини зростає в рази.

Основним мотивом оформлення туристичного страхового договору є дуже висока вартість медичної допомоги в розвинутих країнах. Навіть звичайне відвідування лікаря може коштувати €50, а госпіталізація може вимагати оплати від €5000 до €30000 і навіть більше. При плануванні поїздки мало хто замислюється над тим, що робити у разі настання несподіваних обставин. Однак і невелика хвороба може суттєво обтяжити фінансово та зіпсувати настрій під час поїздки. Тому найрозумніше рішення — заздалегідь придбати туристичну страховку, яка у разі потреби покриє всі витрати на медичне обслуговування.

Які послуги доступні для застрахованих осіб

Поліс туристичного страхування передбачає, що будуть відшкодовані усі витрати, пов’язані з:

  • невідкладною медичною допомогою;
  • поверненням додому з медичних причин;
  • терміновою госпіталізацією.

Страхові компанії часто пропонують ширші програми, включаючи, наприклад, стоматологічну допомогу, страхування багажу, оплату телефонних дзвінків у разі надзвичайних ситуацій та багато іншого. Мінімальна страхова сума зазвичай починається від €30,000.

Як обрати туристичну страховку

При виборі страховки важливо ретельно вивчити пропозиції різних компаній. Важливо, щоб перелік випадків, за які буде сплачено компенсацію, був максимально широким. Базовий пакет повинен обов'язково включати покриття екстреної, стаціонарної та амбулаторної медичної допомоги, а також витрати на ліки.

Вартість туристичного поліса залежить від розміру компенсації, що надається у разі страхового випадку, країни, до якої прямує турист, тривалості поїздки та цілей людини.

Страхові компанії пропонують різні пакети страхування від економічних до преміумкласу. Можна заощадити на вартості поліса, збільшивши розмір франшизи, тобто тієї суми, яку турист виплатить сам у разі настання страхового випадку.

Важливо вибирати відповідальну страхову компанію. Слід зазначити, що надійні організації з великим досвідом роботи на ринку страхування мають партнерські відносини з асистуючими клініками у різних країнах світу. Це дає особливі гарантії підтримки для наших громадян. Прикладом такої компанії є СК «УНІКА», яка успішно функціонує в Україні вже майже 30 років та отримала визнання від Міжнародної асоціації сертифікації ICERTIAS (Цюрих, Швейцарія) за якісне обслуговування клієнтів. Якість її послуг підтверджена великим відсотком позитивних відгуків клієнтів. Великою перевагою сервісу СК «УНІКА» є можливість оформлення поліса онлайн на офіційному сайті з будь-якої точки світу.

Як працює туристичний поліс

Принцип роботи страховки для міжнародних поїздок полягає в тому, що людина сплачує невеликий страховий внесок, і у разі захворювання чи інших медичних проблем під час перебування за кордоном страхова компанія бере на себе витрати на медичне обслуговування.

Система в СК «УНІКА» влаштована таким чином, що при настанні страхового випадку людина може легко зв'язатися телефоном або через месенджер із представником Служби Асістансу та повідомити про проблему. Потім консультант з медичною освітою опитує, з'ясовує симптоми хвороби та вирішує, яке лікування потрібне. Він викликає бригаду невідкладної допомоги або записує на консультацію до лікаря у найближчій клініці. Крім того, страхова компанія оплачує потрібні медикаменти.

Такий формат медичної допомоги за кордоном є надзвичайно зручним для українців, особливо для сімей, які перебувають за кордоном з дітьми і які не завжди можуть дозволити собі оплату високих рахунків за медичне обслуговування.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах