Львів’яни отримують загадкові телефонні дзвінки з Німеччини. Хто і навіщо телефонує

Львів'яни повідомляють про новий вид шахрайства по телефону - дзвінки з Німеччини.

Львів'яни повідомляють про новий вид шахрайства по телефону - дзвінки з Німеччини.

Люди міста
12 листопада 2019 14:25

Львів'яни повідомляють про новий вид шахрайства по телефону. Аферисти дзвонять кілька разів поспіль з номеру телефону, який починається з коду німецького оператора +49. Вони пропонують заробляти, до прикладу, на біржі або ж у "піраміді".

Не забудьте підписатися на канал Lviv.vgorode.ua в Telegram.


Як працює схема

Ті, кому надійшли подібні дзвінки кажуть, що шахраї таким чином намагаються вивідати ваші персональні дані, які потрібні для банківських операцій. Деякі потенційні жертви кажуть, що шахраї пропонують заробити, вклавши гроші в якусь каламутну фінансову піраміду, після чого у деяких просять дані банківських карт і рахунків.

"Мені майже рік дзвонять" з Німеччини ". Задовбали не те слово!!! Можуть телефонувати раз-два на місяць, а можуть і цілий тиждень, день в день, з різних номерів ... Раз в поспіху прийняла виклик, запропонували роботу - 25 доларів у місяць, все це з явно не нІмЕцьким акцентом", — пише Анна Солодова.

"Дзвонять постійно. Трубку не беру, але останнім часом вже зовсім знахабніли. Раніше раз у кілька днів телефонували, а тепер по 5 разів на день. Код Німеччини, але номери весь час різні, так що вносити в "чорний список" просто не має сенсу", розповіла Наташа Клюшанова.

"Близько місяця спроб поспілкуватися все-таки розмова відбулася. Намагалися нав'язати участь в якійсь біржі типу Forex. Я відповів, що не цікавлять подібні пропозиції і дзвінки припинилися", — повідомляє Олексій Мітін.

"Вони дзвонять і називають по імені. Десь базу телефонних номерів сперли. Дзвонили, і не один раз", — розповідає Тетяна Шалькіна.

Якщо виклик з одного номера ви проігнорували, шахраї можуть намагатися додзвонитися до вас з інших номерів. Ось приклади деяких:

Львів’яни отримують загадкові телефонні дзвінки з Німеччини. Хто і навіщо телефонує - фото

Львів’яни отримують загадкові телефонні дзвінки з Німеччини. Хто і навіщо телефонує - фото

Львів’яни отримують загадкові телефонні дзвінки з Німеччини. Хто і навіщо телефонує - фото


Як захиститися від шахраїв

Якщо вам дзвонять з схожих номерів, просто не беріть трубку, або внесіть номер в чорний список. І попередьте своїх довірливих родичів, які можуть повірити шахраям.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах