Знай наших: ексмер Рави-Руської може стати мером Києва

Знай наших: ексмер Рави-Руської  може стати мером Києва. Фото: Главком.

Знай наших: ексмер Рави-Руської може стати мером Києва. Фото: Главком.

Люди міста
17 липня 2020 12:17

На посаду міського голови Києва балотуватиметься ексмер міста Рава-Руська Ірина Верещук. Про це повідомив президент Володимир Зеленський на праймеріз партії «Слуга народу».

За його словами, голосування провели в три етапи: фракція голосувала, друге – це поточна соціологія кожного з кандидатів, і третє – бал президента України. За Верещук проголосувала більшість членів фракції, у неї найвища соціологія серед інших кандидатів, її підтримав і сам Зеленський.

Знай наших: ексмер Рави-Руської може стати мером Києва. Фото: Upmp.news.  Знай наших: ексмер Рави-Руської може стати мером Києва. Фото: Upmp.news.

Що відомо про Ірину Верещук

Народилася 30 листопада 1979 року у Раві-Руській. У 1997 закінчила з золотою медаллю середню школу.

З 1997 до 2002 навчалася у Військовому інституті при Львівській політехніці, який закінчила з відзнакою за спеціальністю «Міжнародна інформація» (спеціаліст з міжнародної інформації, референт-перекладач, офіцер військового управління тактичного рівня). 2002—2006 навчалася на правничому факультеті Львівського університету ім. Франка за спеціальністю «правознавство».

Ірина Верещук у молодості. Фото: Depo.ua.Ірина Верещук у молодості. Фото: Depo.ua.

З 2008 до 2010 була слухачем у Львівському регіональному інституті державного управління Національної академії державного управління при Президентові України. За результатами навчання влітку 2009 року проходила стажування у Секретаріаті Кабінету Міністрів України, після чого була внесена у кадровий резерв працівників КМУ, нагороджена Подякою та Почесною грамотою КМУ.

У 2010-2015 роках Ірина Верещук була головою міста Рава-Руська Львівської області. Паралельно навчалася в аспірантурі Львівського регіонального інституту державного управління Національної академії державного управління при Президентові України, який закінчила з відзнакою.

11 листопада 2015 року Верещук захистила дисертацію на тему: «Організаційно-правовий механізм удосконалення адміністративно-територіального устрою України» (за прикладом проведення реформ у Польщі) та отримала ступінь кандидата наук з державного управління.

У 2015—2016 роках була стипендіаткою Польсько-американського фонду Свободи за програмою ім. Лейна Кіркланда. Під час стажування продовжувала дослідження досвіду реформ децентралізації у Польщі.

Чи не найбільше Ірина Верещук відома тим, що у листопаді 2013 року, коли українська влада відмовилася підписувати Угоду про асоціацію з ЄС, офіційно звернулась до Європарламенту з проханням прийняти розташовану біля кордону з Польщею Рава-Руська до складу ЄС.

З ким живе, чим володіє і на чому їздить Ірина Верещук

Неодружена, виховує сина Олега. Спільно проживає, не перебуваючи у шлюбі, з Михайлом Кухаренко. 

Ірина Верещук з сином Олегом. Фото: Ірина Верещук/Фейсбук.Ірина Верещук з сином Олегом. Фото: Ірина Верещук/Фейсбук.

Згідно з декларацією про доходи, Ірині Верещук належить 50% квартири в Броварах, площею 37,6 метра квадратних, та 60% квартири, площею 53,2 метра квадратних, у Львові.

Ще одна львівська нерухомість — квартира площею 45,5 метра квадратних - у спільній власності з Віктором Кухаренко. У декларації вказана також київська орендована квартира на 95 «квадратів». Ще Ірина Верещук має квартиру у Раві-Руській на 38,6 метра квадратних і три земельні ділянки: дві — площею по 1000 метрів квадратних у Раві-Руській і одна — на 19 977 метрів квадратних у Сопошині на Львівщині.

Їздить Верещук на "Тойті Кемрі" 2018 року випуску, яку купила в липні 2018 року.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах