Мерські гонки у Львові 2020: досьє на кандидатів

Всі кандидати на мера Львова 2020: біографії, фото, скандали, сімейне життя. Фото: Pixabay (умовне).

Всі кандидати на мера Львова 2020: біографії, фото, скандали, сімейне життя. Фото: Pixabay (умовне).

Люди міста
22 жовтня 2020 17:55

Вже зовсім скоро львів’янам доведеться визначатися, кого б вони хотіли бачити на посаді мера міста. Цьогоріч вперше обиратимуть не міського голову, а голову Львівської об’єднаної територіальної громади. І вперше за «мера Львова» голосуватимуть не лише містяни, але й мешканці кільканадцяти довколишніх міст, сіл і селищ.

VG Львів зібрав імена й досьє тих людей, які подали документи на реєстрацію у кандидати на посаду голови Львівського ОТГ. 

Андрій Садовий

Фото: Андрій садовий/Фейсбук.Фото: Андрій садовий/Фейсбук.

52 роки. Одружений, виховує п’ятьох синів. Народився у Львові. Закінчив Львівський технікум радіоелектроніки. У 1987–1989 роках проходив строкову військову службу в полку зв'язку військово-повітряних сил на території Москви. У 1995 році закінчив Львівську політехніку, здобувши кваліфікацію інженера електронної техніки, у 1997 році здобув кваліфікацію економіста за спеціальністю «Фінанси і кредит». Опісля закінчив Академію державного управління при Президентові України, отримавши кваліфікацію магістра державного управління.

Трудову діяльність Андрій Садовий розпочав у 1989 році на «Львівприладі», де працював регулювальником радіоелектронної апаратури.

Садовий є міським головою Львова з 25 квітня 2006 року. Цікаво, що ще рік тому він офіційно заявляв про те, що більше не балотуватиметься на посаду мера Львова. І начебто дотримав слова – тепер хоче стати головою Львівської ОТГ.

Партія: «Самопоміч»

Руслан Кошулинський

Фото: Руслан Кошулинський/ФейсбукФото: Руслан Кошулинський/Фейсбук

51 рік. Одружений. Виховує двох доньок і сина. Народився у Львові в робітничій сім'ї. Навчався в школі з поглибленим вивченням англійської мови, після восьмого класу — в спортивному інтернаті. Займався легкою атлетикою. У 1987-1989 роках Руслан Кошулинський був солдатом строкової служби, заступником командира взводу зі званням старшого сержанта Групи радянських військ у Німеччині. У 1991 році закінчив технологічний факультет Кооперативного технікуму у Львові.

Перша робота — заввиробництвом у ресторані-готелі «Беркут» на Яблунецькому перевалі. Опісля зайнявся бізнесом. У середині 90-х поїхав на кілька років працювати в тайгу, на північ Красноярського краю, де добували золото. Був кухарем. Після повернення до Львова, працював завідувачем виробництвом у «Туристі», був помічником-консультантом народного депутата України Олега Тягнибока. 

Партія: «Свобода»

Тарас Кльофа

Фото: Тарас Кльофа/ФейсбукФото: Тарас Кльофа/Фейсбук

46 років. Полковник Збройних сил України. Лікар-уролог вищої категорії, кандидат медичних наук. Одружений, виховує двох дітей.

Тарас Кльофа народився 8 квітня 1974 року у Львові. Освіта вища. У 1997 році закінчив Львівський Національний медуніверситет ім. Данила Галицького, за спеціальністю «Лікувальна справа». У 2000 році закінчив Українську військово-медичну академію у Києві за спеціальністю «Хірургія». З 2000 до 2015 роки працював на посадах ординатора, старшого ординатора, начальника госпітального відділення клініки урології та гінекології.

У 2004 році брав участь у миротворчих операціях під егідою ООН в Іраці. Під час українсько-російської війни Кльофа неодноразово здійснював евакуацію поранених з поля бою в складі медичного загону. 

Партія: «Слуга Народу»

Ярослав Рущишин

Фото: Ярослав Рущишин/ФейсбукФото: Ярослав Рущишин/Фейсбук

52 роки. Одружений, має сина. Підприємець, громадський діяч. Співзасновник Мистецького Об'єднання «Дзиґа». Директор Акціонерного товариства «Троттола».

Ярослав Рущишин народився та виріс у Львові. З 1985 до 1987 проходив службу в армії. У 1988–1993 роках навчався у Львівському торговельно-економічному інституті. Спільно з іншими студентами на початку 1990-х років Рущишин заснував Студентське братство торгово-економічного інституту. Це була перша незалежна студентська організація, яка 2 жовтня 1990 року організувала у Києві перший успішний Майдан, що ввійшов в історію України під назвою Революція на граніті.

Перша робота Ярослава Рущишина – електромонтер у «Львівприладі». У 1993 році разом з іншими членами студентського братства Львова Рущишин став співзасновником Мистецького Об'єднання «Дзиґа». З 1993 до 1995 працював головним бухгалтером об'єднання. У 1995 році став співзасновником та виконував обов'язки генерального директора ВАТ «Троттола», яке за його управління «розрослося» до дев’яти швейних фабрик. 

Партія: «Голос»

Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич/ФейсбукФото: Ігор Зінкевич/Фейсбук

37 років. Одружений, виховує сина. Народився та виріс у Львові. У 2005 році закінчив Львівську комерційну академію, факультет менеджменту за спеціальністю "Економічна кібернетика".

На початку 2000 років Ігор Зінкевич працював торговим агентом, менеджером з надання транспорту в лізинг, керівником відділу продажу у кількох компаніях. У 2014–2019 роках — спеціалістом штабу Міністерства Внутрішніх Справ України в Львівській області. Ігор Зінкевич також є керівником львівської спільноти «Варта 1», що налічує понад 270 тисяч учасників. Її творили для логістики у час Майдану. Опісля «Варта 1» поступово трансформувалася у спільноту, яка завдяки активності учасників, першою подає інформацію про кримінальні та надзвичайні події в місті.

З жовтня 2019 року Ігор Зінкевич – помічник генерального директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького.

Партія: ВАРТА

Ігор Васюник

Фото: Ігор Васюник/ФейсбукФото: Ігор Васюник/Фейсбук

51 рік. Політик, підприємець, громадський діяч. Народився у селі Великий Любінь Городоцького району Львівської області. Одружений, виховує сина та доньку. Освіта вища. Закінчив Львівський державний університет ім. І.Франка, економічний факультет (1992 рік), Львівський інститут менеджменту (1998 рік), Львівський реґіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (2004 рік). Трудову діяльність розпочинав економістом відділу зовнішньоекономічної діяльності Львівської кондитерської фірми «Світоч».

У 1993-1995 роках Ігор Васюник був генеральним директором ТОВ «ВКВ». Опісля працював на керівних посадах різних підприємств. У 2005 році призначений начальником Департаменту матеріально-технічного постачання та реалізації продукції власного виробництва НАК «Нафтогаз України». Був заступником, першим заступником голови правління НАК «Нафтогаз України». 

Самовисуванець

Оксана Юринець

Фото: Оксана Юринець/ФейсбукФото: Оксана Юринець/Фейсбук

42 роки. Заміжня, виховує двох дітей. Народилася Оксана Юринець у селі Коти Яворівського району Львівської області. 1995 року вступила до Львівського політехнічного інституту, спеціальність економіка і менеджмент та отримала диплом магістра. У 2005 році закінчила достроково аспірантуру Національного університету «Львівська політехніка». У 2020 році закінчила Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України.

Перша робота Оксани Юринець – асистентка кафедри менеджменту організацій Національного університету «Львівська політехніка». З 2005 року по листопад 2014 року — приватний підприємець (виготовлення і реалізація будівельних матеріалів). Протягом 2006-2017 років працювала на кафедрі менеджменту організацій Національного університету «Львівська політехніка» на посаді доцента.

Партія: УДАР

Ігор Кузьмак

Фото: Ігор Кузьмак/Фейсбук.Фото: Ігор Кузьмак/Фейсбук.

55 років. Одружений, має доньку. Народився і виріс у Львові. Навчався на архітектурному факультеті Львівського політехнічного інституту за спеціальністю «проектування будівель та споруд». Був одним з розробників генерального плану Львова. У 2006 році заснував архітектурну компанію «Укрдизайнгруп», де і працює донині. З 2018 року - член правління Національної Спілки архітекторів України. Голова громадської організації «Форум Львів і майбутнє». Захоплюється живописом.

Партія: «Народний Рух України»

Олег Синютка

Фото: Олег Синютка/ФейсбукФото: Олег Синютка/Фейсбук

50 років. Одружений, має доньку та сина. Народився у селі Куропатники Бережанського району Тернопільської області. 1988-1989 роки — служба у Збройних силах СРСР. Закінчив Прикарпатський університет за фахом вчитель історії у 1993 році. 

У 1995 році отримав диплом про другу вищу освіту за спеціальністю «Економіка та управління» Прикарпатського університету. З лютого 1992 року по вересень 1994 працював керівником Івано-Франківського відділу Фонду соціальної адаптації молоді України. До 2006 року жив і працював у Івано-Франківську, займаючи різні посади, зокрема і заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

З 2006 року Олег Синютка замешкав у Львові, працював заступником міського голови з питань економіки та соціальної політики. У 2007 році став директором департаменту економічної політики Львівської міської ради. З 2007 по грудень 2014 року — перший заступник Львівського міського голови.  2014-2019 роки — голова Львівської облдержадміністрації.

Партія: «Європейська Солідарність».

Юлія Гвоздович

Юлія Гвоздович. Фото: Zaxid.netЮлія Гвоздович. Фото: Zaxid.net

33 роки. Заміжня, має двох синів. Перша жінка в історії, яка прийшла на сесійне засідання із восьмимісячним сином. Пластунка, кандидат економічних наук. 

Юлія Гвоздович народилася у Львові. У 2009 році закінчила Львівський національний університет ім. Івана Франка за спеціальністю "Економічна теорія". Протягом 2009-2013 років навчалась в аспірантурі у Інституті регіональних досліджень Національної академії наук України. Депутатка Львівської міської ради, голова комісії законності, депутатської діяльності і свободи слова. Співзасновниця і голова громадської організації «Батьки в дії», жіночого руху «За гідні пологи».

Партія: Українська Галицька партія

Наталія ван Доеверен

Фото: Наталія ван Доеверен/ФейсбукФото: Наталія ван Доеверен/Фейсбук

50 років. Заміжня, має двох дочок. Навчалася у Бродівській середній школі, Львівському державному медінституті, опісля – Українській академії державного управління при Президентові України. Про головну лікарку Шпиталю ім. Митрополита Андрея Шептицького, на відміну від багатьох інших кандидатів, відомо не так вже й багато.

Наталія ван Доеверен – лікарка вищої кваліфікаційної категорії, доктор філософії. Із 2011 була заступницею головного лікаря з медичної частини у Львівській обласній клінічній лікарні. У 2017 році вона звільнилася і перейшла працювати у Шпиталь ім. Андрея Шептицького, де зараз працює головною лікаркою.

З іменем Наталії ван Доеверен пов'язаний гучний скандал. У листопаді 2017 року тоді ще заступницю головного лікаря Львівської обласної клінічної лікарні Наталію ван Доеверен затримали начебто на отриманні хабара. Вона ж запевняла, що справу сфабрикували, аби позбавити її посади заступниці головного лікаря обласної клінічної лікарні та вимагала визнати її потерпілою. Пізніше прокуратура відмовилася від обвинувачення у цій справі.

Партія: «Духовна Україна»

Роман Матис

Фото: Роман Матис/ФейсбукФото: Роман Матис/Фейсбук

42 роки. Одружений, має сина та дочку. Громадський діяч, правозахисник, підприємець. Народився у Самборі Львівської області. Закінчив середню спеціалізовану школу №93 міста Львова. У 2000 році здобув кваліфікацію економіста у Львівському торговельно-економічному університеті.

З 2016 року очолює управління інвестиційної політики Львівської обласної державної адміністрації. Радник Голови Львівської обладміністрації.
Займається розвитком галузі BPO та SSC центрів у Львові.

Юрій Бунь

Фото: Юрій Бунь/ФейсбукФото: Юрій Бунь/Фейсбук

52 роки. Народився в місті Дрогобич Львівської області. У 1986 році вступив на стоматологічний факультет Московського стоматологічного інституту ім. Миколи Семашка. 1987-1989 роки – служба в армії. З 1989 року по 1993 рік продовжив навчання у Львівському Державному медичному інституті на стоматологічному факультеті.

Перша робота Юрія Буня, 1995-1999 роки, лікар-стоматолог у стоматологічному центрі «Усмішка» у Дрогобичі. З 2004 року по 2009 рік працював у Львівському медичному інституті на посадах помічника ректора та завідувача кафедри «Стоматології». Нині він працює завідувачем кафедри хірургічної стоматології приватного Львівського медичного інституту.

Зазначимо, що Юрій Бунь раніше не брав активної участі у політичному житті міста, тому інформації про нього у відкритому доступі небагато.

Партія: «Громада і закон»

Ігор Телішевський

Фото: Ігор Телішевський/ФейсбукФото: Ігор Телішевський/Фейсбук

33 роки. Одружений, виховує двох синів та дочку. Народився 1 квітня 1987 року в селі Репехів, Жидачівський район, Львівської області. Освіта вища. У 2008 році закінчив Український католицький університет, за спеціальністю «Теологія». У 2014 році закінчив Національну академію управління за спеціальністю «Правознавство». Протягом 2007-2014 років працював помічником народного депутата України Володимира Яворівського. З 2019 року — помічник народного депутата України Тараса Батенка.

Партія: «За майбутнє»

Назарій Брезіцький

Фото: Назарій Брезіцький/Фейсбук Фото: Назарій Брезіцький/Фейсбук

36 років. Одружений, виховує сина та доньку. Народився у Харкові, де на той момент навчалися його батьки. Дитинство провів у Зашкові на Львівщині. Назарія Брезіцького виховувала бабуся. У 2006 році здобув кваліфікацію магістра комп’ютерних технологій та систем видавничо-поліграфічних виробництв Львівської політехніки. У 20 років зайнявся підприємницькою діяльністю, організовував культмасові заходи. У 2016 році здобув другу освіту у Франковому виші за спеціальністю правознавство, спеціалізація «адвокатура».

Засновник громадської організації «Ідея Міста», голова ради директорів «Концерну «Абданк», засновник благодійного фонду «Справа Скарбека».

Ім’я Назарія Брезіцького фігурує у скандалі з побиття майже удвічі старшого за нього колишнього консула України в Мюнхені Володимира Цвіля. Неприємний інцидент трапився у листопаді 2019 року у ресторані готелю «LH Hotel & SPA» у Львові. За даними журналістів Назарій Брезіцький зламав ніс тоді 57-річному Володимиру Цвілю, який від удару знепритомнів, а коли прийшов до тями, виявив, що у нього зник мобільний телефон вартістю 27 тисяч гривень.

Іван Василишин

Фото: Іван Василишин/Фейсбук.Фото: Іван Василишин/Фейсбук.

61 рік. Одружений. Має двох доньок і трьох синів. Народився в селі Борятин Сокальського району Львівської області. У 1976 році закінчив Червоноградську СШ №11, за рік - Червоноградське технічне училище № 13. 1978-1980 роки – служба в армії. Освіта вища. Закінчив Львівський Національний університет ім. Івана Франка (юридичний факультет). Перша робота - юрист в ЖЕО Залізничного району Львова. З 1994 року займається громадською діяльністю – член політичної партії Конгресу Українських Націоналістів.

Партія: Конгрес Українських Націоналістів

Остап Стахів

Фото: Остап Стахів/ФейсбукФото: Остап Стахів/Фейсбук

35 років. Народився у Ходорові Львівської області. Освіта вища. У 2008 році отримав диплом спеціаліста – менеджмент організації. Друга вища незакінчена освіта – юридичний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. Фінансовий директор ТОВ "Добра Ідея".

Остап Стахів — блогер, який називає себе «народним мером Львова». Заперечує існування коронавірусу. Під час пандемії принципово відвідує громадські місця без медичної маски і рукавичок, і закликає українців робити так само. 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах