Львівська міськрада таємно обрала секретаря: що про нього відомо

Львівська міськрада таємно обрала секретаря: що про нього відомо. Фото: Львівська міськрада.

Львівська міськрада таємно обрала секретаря: що про нього відомо. Фото: Львівська міськрада.

Люди міста
23 грудня 2020 13:51

У Львові депутати міськради обрали нового секретаря. Ним став Маркіян Лопачак. Голосування відбувалося таємно.

Голосування за нового секратаря Львівської міської ради відбулося сьогодні, 23 грудня. За Маркіяна Лопачака проголосував 41 з 58 депутатів. П'ятеро депутатів проголосували проти, 12 — утрималось.

Львівська міськрада обрала секретаря. Фото: Львівська міськрадаЛьвівська міськрада обрала секретаря. Фото: Львівська міськрада

«Законодавство прописало все чітко, що міський голова подає кандидатуру на Секретаря Ради. І я перед тим публічно звернувся до найбільшої фракції «Європейська солідарність», щоб вони подали мені свою пропозицію. І вони після дебатів подали мені пропозицію кандидатури Маркіяна Лопачака, і я вніс цю кандидатуру на голосування депутатського залу", — зазначив міський голова Львова Львова Андрій Садовий.

Маркіян Лопачак - новий секретар Львівської міської ради. Фото: ВаріантиМаркіян Лопачак - новий секретар Львівської міської ради. Фото: Варіанти

Зазначимо, що Маркіяну Лопачаку 40 років. Народився та виріс у Львові. Освіта вища. Протягом 1999-2004 років навчався у Львівському державному інституті фізичної культури (спеціальність «Реабілітація»). 2004-2007 років – у Львівській державній фінансовій академії (спеціальність «Фінанси»). Перша робота –  вчитель фізичного виховання у школі святої Софії. Опісля працював заступником директора ТзОВ «Оптика-3», менеджером із логістики ТзОВ «Галмод», був підприємцем. 2014-2014 роки – народний депутат Верховної Ради України VII скликання. Одружений, виховує двох доньок.

Нагадаємо, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Секретар Ради працює в раді на постійній основі і обирається міською радою з числа її депутатів на строк повноважень ради за пропозицією міського голови.

Читайте всі новини у нашому каналі Telegram, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах