Многая літа: львів'янки Євгенія Краско та Лідія Ященко відсвяткували 103 уродини

Многая літа: львів'янки Євгенія Краско та Лідія Ященко відсвяткували 103 уродини. Фото: unsplash.com (умовне)

Многая літа: львів'янки Євгенія Краско та Лідія Ященко відсвяткували 103 уродини. Фото: unsplash.com (умовне)

Люди міста
16 лютого 2021 15:09

У Львові дві довгожительки Євгенія Краско та Лідія Ященко відсвяткували 103 дні народження. Уродини в обох були у понеділок, 15 лютого. Представники управління соціального захисту від імені громади привітали ювілярок, вручивши їм квіти, пам'ятні монети, вітальні листи та "конверти" — 5000 гривень. Про це повідомили у Львівській міській раді.

Як йдеться у повідомленні, загалом у лютому у Львові аж п’ятеро довгожителів святкуватимуть свої сто та більше років. Уже відзначили свої уродини Ніна Пушнякова та Василь Ледвій: їм виповнилось 100 та 101 рік відповідно. А 28 лютого  своє століття відзначатиме Зоя Волошина.

"У 2021 році свої сто та більше років відзначатиме аж 50 осіб. Серед них 9 чоловіків та 41 жінка. Зокрема, 27 довгожителів відзначатиме свій столітній ювілей, а 23 — 101 та більше років. Найстаршій мешканці цього року виповнюється 104 роки", — йдеться у повідомленні.

Усіх ювілярів, як і щороку, від імені громади вітатимуть представники міської влади. Традиційно тим довгожителям, яким виповниться по сто років, на День народження з бюджету нададуть одноразову матеріальну допомогу в розмірі 5 000 гривень, пам’ятну монету та вітальний лист від імені міського голови.

Додамо, що найбільше довгожителів мешкає у Франківському районі Львова — 15; у Залізничному — 12; у Личаківському — 8; у Галицькому — 7; у Сихівському — 3, та ще 3 довгожителі у Шевченківському районах. По одному ювіляру мешкає у Дублянах та Зашкові.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах