У Львові виходили київських близнючок, які народилися на 24-му тижні вагітності і захворіли, ховаючись у підвалі

У Львові виходили київських близнючок, які народилися на 24-му тижні вагітності і захворіли, ховаючись у підвалі.

У Львові виходили київських близнючок, які народилися на 24-му тижні вагітності і захворіли, ховаючись у підвалі. Фото: facebook.com/OHMATDYTLVIV.

Люди міста
26 квiтня 2022 19:50

Львівські лікарі виходили київських близнючок, які захворіли через тривале перебування у підвалі. Вони потрапили до Львова ще на початку активної фази війни, а виписали дівчаток лише сьогодні, 26 квітня. Про це повідомили у Львівській обласній дитячій клінічній лікарні «Охматдит».

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

До львівського «Охматдиту» дітей госпіталізували 8 березня у надважкому стані: в обох діагностували бронхолегеневу дисплазію та двобічну пневмонію. Їхній стан здоров’я суттєво погіршився, коли під час обстрілів і бомбардувань столиці мати з дітьми мусила ховатися у підвалі.

За словами матері дівчаток Катерини, доньки народилися у Києві на 24 тижні вагітності. Вони довго перебували у пологовому будинку, а потім їх перевели у київський «Охматдит».

«Якраз почалася війна і, коли бомбили Київ, нам доводилося спускатися у підвал. Там було багато дітей – хтось пчихне, хтось кашляне, у когось температура, І якщо для звичайних дітей це нічого страшного, то для моїх недоношених дівчаток – це була велика проблема. Їхій стан погіршувався, Діанка почала задихатися, тому я прийняла рішення терміново потягом евакуюватися до Львова», – повідомила мати дівчат.

До львівського «Охматдиту» вони прибули 8 березня і відразу потрапили в реанімацію. Згодом, коли їхній стан здоров’я стабілізувався, дітей перевели на лікування в педіатричне відділення. Діані і Софії уже сім місяців і 26 квітня їх здоровими виписали з лікарні. Після перемоги мати з донечками планує повернутися додому.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах