Львів’янин потрапив до топ-20 найбагатших українців воєнного часу

Львів’янин потрапив до топ-20 найбагатших українців воєнного часу.

Львів’янин потрапив до топ-20 найбагатших українців воєнного часу. Фото: focus.ua.

Люди міста
28 грудня 2022 10:47

Співзасновник ІТ-компанії SoftServe Тарас Кицмей увійшов до рейтингу із 20 найбагатших українців воєнного часу за версією журналу Forebes. Львів’янин посів у рейтингу 17-ту сходинку. Тарас Кицмей – один із небагатьох, чиї статки зросли, а не зменшились за час повномасштабної війни. Читайте всі новини Львова

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так, якщо станом на лютий 2022 року статки Тараса Кицмея оцінювали у 190 млн доларів, то в грудні 2022 – вже у 360 млн доларів.

Зазначимо, що SoftServe – глобальна ІТ-компанія, заснована у Львові. Сьогодні також працює на ринку Європи та Америки.

У Forbes зазначають, що статки найбагатших українців за 10 місяців повномасштабної війни порівняно з початком лютого 2022 року впали на понад 20 млрд доларів – до 22,5 млрд доларів. Найбільше втратив Рінат Ахметов, який продовжує очолювати рейтинг. Статки Ахметова оцінюються в 4,4 млрд доларів. Він втратив 9,3 млрд доларів, оскільки суттєво пошкоджено металургійні, енергетичні та аграрні активи, а медійний бізнес - "Медіа Група Україна" - Ахметов закрив улітку сам.

Друге-третє місця поділили засновники IT-компанії Grammarly Максим Литвин та Олексій Шевченко. Статки кожного з них скоротилися на 1,7 млрд доларів 2,3 млрд доларів. Власник компанії Interpipe Віктор Пінчук втратив 0,4 млрд. доларів, а його капітал скоротився до 2,2 млрд. доларів. Далі йде власник компанії Ferrexpo Костянтин Жеваго, його статки скоротилися на 0,7 млрд доларів до 1,4 млрд доларів. До рейтингу потрапили власниці "Епіцентру" Олександр та Галина Гереги (1,2 млрд доларів), співвласник фінтех стартапу Revolut Влад Яценко (1,1 млрд доларів), власник "Смарт-Холдингу" Вадим Новинський (1 млрд доларів), Геннадій Боголюбов ( 1 млрд доларів) та Сергій Тігіпко (0,9 млрд доларів). До рейтингу не включено Ігоря Коломойського, який минулого року посідав четверте місце, оскільки його позбавили громадянства України. 

Як зазначають автори рейтингу, проект чітко показує тренди, основний – часи бізнесменів старої школи минають. Їх втрати непропорційно більші за розмір активів. У топ-20 вже шість підприємців, які заробили свій стан в економіці знань, майже взагалі не перетинаючись з українською державою. 

«Forbes зробив цей проект не для того, щоб рейтингувати чи порівняти найбільших українських підприємців, а щоб зрозуміти, як у них справи, як вони пережили 10 місяців великої війни. Такий огляд дає хорошу проекцію на стан всього українського бізнесу, всієї економіки. А ще цей проект чітко показує тренди, основний – часи бізнесменів старої школи минають. Їхні втрати непропорційно більші за розмір активів», – коментують у виданні.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах