Є відповідь: скількох працівників Львівської міськради мобілізували

Є відповідь: скількох працівників Львівської міськради мобілізували.

Є відповідь: скількох працівників Львівської міськради мобілізували. Фото: Юрій Богун.

Люди міста
08 вересня 2023 18:18

Начальниця управління персоналом Львівської міської ради Лілія Савич розповіла про те, скількох працівників міськради мобілізували.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За її словами, 42 працівники міської ради мобілізовані, з них 11 добровольці, загальна кількість військовозобов'язаних працівників – 326. Також є 31 призовник. Посадовиця зазначила, що міська рада в межах закону, як і будь-який інший роботодавець, може бронювати чоловіків, фах яких є критично важливий для роботи.

За її словами, у Львівській міськраді є чоловіки, яких згідно із законодавством звільнили від мобілізації: мають трьох і більше дітей, на утриманні яких є діти з інвалідністю тощо.

«Війна триває, і ми повинні думати про альтернативу для тих посад, які традиційно були чоловічими. Думаємо над тим, що повинні шукати жінок з технічною освітою, але їх не так багато. Керівники дуже часто хочуть на технічні позиції чоловіків, як-от у житлово-комунальне господарство, а жінки можуть не погоджуватися на певні посади. Будемо краще популяризувати технічні спеціальності серед жінок. Хоч у нас і нема обмежень щодо чоловічих чи жіночих професій, бо це суперечить законодавству, але так традиційно склалося, що є певні професії, на які жінки воліють не йти: водій, інженер тощо. Люди дивуються, коли інженер водоканалу – жінка», – розповіла у коментарі Tvoemisto.tv Лілія Савич.

Додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram. Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах