ЛОДА пікетували хворі, яким потрібен гемодіаліз

з сайту med-info.ru

з сайту med-info.ru

Суспільство
24 грудня 2014 16:27
Автор: Галина Гупало

200  чоловік прийшли  під вікна  Львівської облдержадміністрації. Хворі, яким потрібен гемодіаліз, тримали в руках плакати "Гемодіаліз або смерть", "Ми хочемо жити", "Обов’язок держави – захищати життя людини".

Людей  на вулицю вигнала гостра  життєва необхідність - відсутність розхідних матеріалів для очищення крові, без яких для них нема життя.

Таких матеріалів не вистачає чотирьом сотням людей, які мешкають у Львівській області.

- Ці обставини і змусили хворих  вийти на вулицю, - розповіла президент асоціації "Життя" Ірина Куцьо. – Влада не може закупити необхідні матеріали для проведення гемодіалізу, а це означає  для нас – смерть. А серед нас  70% молодих людей, яким ще не має і 30 років.

Ірина Куцьо розповіла також, що через відсутність витратних матеріалів всіх пацієнтів переведено на дві процедури гемодіалізу на тиждень, замість трьох.   Завдяки цьому всі пацієнти зможуть лікуватися до 15 січня.

-Це краще, - розповідає пані Ірина, - ніж взагалі не ходити до лікарні. Але з іншого боку – це те саме, що дихати через раз.

Головний лікар обласної клінічної лікарні Михайло Гичка пояснив, чому виникла така ситуація. Виявляється, Антимонопольний комітет не дозволив працювати з компанією, яка виграла тендер на закупівлю витратних матеріалів. В результаті на це рішення антимонопольного комітету Михайло Гичка подав до суду, бо "люди мають жити":

-Якби торги були проведені без перешкод і своєчасно, проблем з витратними матеріалами в кінці року не було б. З 29 грудня після проведених з компанією переговорів, пацієнти знову повернуться до звичних трьох процедур на тиждень з гемодіалізу.

Під час протесту до людей вийшли чиновники і запевнили, що візьмуть це питання під свій власний контроль.

- Питання буде вирішено в січні наступного року, - запевнив голова департаменту  охорони здоров’я  ЛОДА Богдан Чечотка, - адже на 5 число запланували наступний тендер.

Проте пікетувальники дуже мало вірять в  те, що їхні нагальні потреби будуть вирішені одразу з самого початку року.

ГОЛОВНЕ ЗА ДЕНЬ:

У Львові кожні вихідні готуватимуть 350 літрів глінтвейну

На Львівщині масово відмовляються від новорічних вечірок

Прокурором Львівської області призначено Романа Федика, якого намагалися люструвати на Дніпропетровщині

Перелік вулиць Львова, які відремонтують наступного року 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах