Кошти, отримані від різдвяних святкувань у Львові, підуть на реставрацію пам’яток народної архітектури

фото:lviv.travel

фото:lviv.travel

Суспільство
08 сiчня 2015 11:53
Автор: Галина Гупало

 

Святкування Різдва за народними традиціями в Музеї народної архітектури і  побуту "Шевченківський Гай" стане хорошою спонсорською допомогою цьому автентичному музею. Адже половина коштів  від  святкових заходів, які тут триватимуть упродовж усіх свят, підуть на благородну справу - реставрацію тутешніх пам’яток.

За словами директора Музею народної архітектури і побуту Романа Назаровця,  майже кожна третя дерев’яна пам’ятка  музею (на території їх 110), потребує нагальної реставрації.

-Минулого року, на 7-8 січня,  вперше відбулося свято "Різдво в Гаю". За два дні його відвідало 6 тисяч гостей. Це була рекордна кількість відвідувачів музею на Різдво. Сподіваємось на позитивну динаміку і цього року, - зізнався пан Роман.

А це означає, що спільними зусиллями львів’яни і гості міста зуміють зібрати значні кошти для відновлення пам’яток архітектури Музею народної архітектури і побуту.

Співорганізатор свята та директор компанії "ДікАрт" Андрій  Сидор розповів, що "Різдво в Гаю" - не лише відроджує народні традиції і побут українських родин під час Різдва, але й прекрасна нагода допомогти музею, адже половина коштів з вхідних квитків скерують на реставрацію пам’яток улюбленого музею мешканців Львова і його гостей.

Нагадаємо, музей долучився й до проведення щорічного фестивалю "Спалах різдвяної звізди", і сьогодні, 8 січня, відбудеться святкова "Хода звіздарів", яка пройде центральними вулицями Львова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Благодійний вертеп: більше 5 тисяч гривень зібрали волонтери за один день

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 8 січня

 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах