Куди у Львові можна принести свічки і квіти в пам'ять про загиблих під час теракту у Франції 7 січня

Новина - Суспільство - Куди у Львові можна принести свічки і квіти в пам'ять про загиблих під час теракту у Франції 7 січня

Новина - Суспільство - Куди у Львові можна принести свічки і квіти в пам'ять про загиблих під час теракту у Франції 7 січня

Суспільство
08 сiчня 2015 13:15

Президент України Петро Порошенко засудив теракт, який стався в середу, 7 січня, в Парижі, і висловив свої співчуття сім'ям загиблих і всьому французькому народові.

"Мої співчуття сім'ям жертв і всьому народові Франції. Я засуджую жорстокий напад на журналістів у Парижі", – йдеться в повідомленні Порошенко в Twitter.

Нагадаємо, 7 січня, в результаті нападу на редакцію французського щотижневика були вбиті 12 людей, ще 11 з них поранені. Вже відомо, що серед загиблих  – головний редактор, журналіст і карикатурист Стефан Шарбоньє – "Шарб", а також художники- карикатуристи Жан Кабу, Жорж Волинскі і Бернар Верлак – "Тіну".

Як інформує ТСН з посиланням на видання LeParisien, терористи увірвалися до редакції під час щотижневої редакційної планерки. На летючці були присутні всі основні журналісти видання.

Експерти припускають, що теракт був заздалегідь майстерно спланований терористами, оскільки вони обрали для атаки найбільш вдалий момент.

Подію пов'язують з гострими карикатурами CharlieHebdo, в тому числі - карикатурою на лідера "Ісламської держави" Абу Бакра аль-Багдаді, яка вийшла незадовго до теракту.

Українці шоковані кривавою подією і висловлюють  солідарність з миром у боротьбі з тероризмом.

У Києві люди приходять під посольство Франції ще з учора, приносять квіти та карикатури і запалюють свічки на знак жалоби за вбитими.

Підтримати сім’ї,  друзів і колег загиблих мають можливість і жителі та гості Львова. Почесне консульство Франції в місті Львові розташоване на вулиці Чайковського, 20 (це в районі Львівської обласної філармонії).

На ганку консульства  небайдужі до чужого горя львів’яни зранку вже залишили квіти і свічки. Але перед зачиненими дверима.

Куди у Львові можна принести свічки і квіти в пам'ять про загиблих під час теракту у Франції 7 січня фото

Наразі Почесне консульство Франції у Львові не працює. До 26 січня. Про це інформує оголошення на зачинених дверях. Телефони консульства, вказані на сайті Посольства Франції в Україні,  не відповідають: +380(32) 261-55-99, +380(32) 261-07-07 

Куди у Львові можна принести свічки і квіти в пам'ять про загиблих під час теракту у Франції 7 січня фото 1

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах