Без втручання виконавчої служби: мешканка Львова погодилась відновити автентичне вікно

Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Суспільство
14 сiчня 2015 12:42

У Львові, мешканка вулиці Руської, 10, яка у 2012 році змінила автентичне вікно у своїй квартирі на пластикове, погодилась самостійно змінити вікно, без втручання виконавчої служби. Про це сьогодні, 14 січня, під час апаратної наради у Львівській міській раді розповів заступник начальника Галицької районної адміністрації Львова Андрій Зозуля.

- Рішення суду передано до виконавчої служби, але відбулись переговори з мешканкою, і вона сказала, що в теплу пору року в добровільному порядку ліквідує порушення, - розповів Андрій Зозуля.

Він також додав, що мешканці не доведеться змінювати вікно повністю, потрібно лише змінити віконну раму і перефарбувати в білий колір.

Міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення взяти у мешканки письмове зобов’язання про те, що питання буде вирішено до Великодніх свят, тобто до 12 квітня.

- Щоб в нас це не закінчилося нічим. Суд відбувся, рішення було, а вікно не поміняють у результаті, - зазначив Садовий.

Нагадаємо, як вже писав Vgorode, Галицький районний суд Львова зобов’язав мешканку вулиці Руської, 10 повернути до попереднього вигляду фасад історичної будівлі, який вона зіпсувала, змінивши ще в 2012 році автентичне вікно у своїй квартирі на пластикове.

Понад рік управлінці міської ради звертались до жінки з проханням повернути віконну раму до первинного вигляду, однак вона навідріз відмовлялась це зробити. Зрештою, у серпні 2014 року чиновники управління охорони історичного середовища ЛМР склали адміністративний протокол на мешканку. Згодом Галицька адміністрація направила до районного суду відповідний позов з вимогою зобов’язати мешканку вул. Руської відновити вигляд фасаду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Бюджет міста 2015: на що Львів витрачатиме кошти у цьому році

Львів’ян закликають сьогодні вийти на акцію і сказати "ні" тероризму

Сьогодні Порошенко підпише указ про нову хвилю мобілізації

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах