Мобілізація: що треба знати про повістки

фото: vashgolos.net

фото: vashgolos.net

Суспільство
20 сiчня 2015 16:49

У Львівському військовому комісаріаті пообіцяли: повістку в руки візьме кожен, кому вона призначена.


Де будуть вручати


У обласному військкоматі запевнили, що докладуть максимум зусиль, щоб військовозобов'язані отримали повістки. Їх будуть розносити протягом 90 днів, вручати вдома або на роботі, до роздачі залучатимуть правоохоронців.


Відмова від повістки 


Якщо людина відмовляється від повістки, то складається відповідний акт. Цей документ є підставою для подальших процесуальних дій.

У випадку ухилення від мобілізації, законом передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від 2 до 5 років.


Відповідальність

За словами заступника начальника відділу дільничних інспекторів міліції УГБ ГУМВС України у Львівській області, підполковника Любомира Попова, дуже багато людей ухиляється від мобілізації, мотивуючи це тим, що особисто не отримали повістки.

“В нас є певні обмеження впливу на таких осіб. Відповідно до чинного законодавства, щоб оголосити людину в розшук потрібно відкрити кримінальне впровадження — від ухилення мобілізації. Тоді вже міліція встановлює де та людина є і що з нею. Виходить, якщо людина не отримала повістки, вона, можна сказати, не несе відповідальності. Це є прогалина у законодавстві”, - розповів Любомир Попов.

Нагадаємо, 20 січня почалась четверта хвиля мобілізації. 

Джерело 032.ua

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах