День захисту персональних даних: 6 простих порад, які допоможуть зберегти особисте життя

Фото: nord-news.ru

Фото: nord-news.ru

Суспільство
28 сiчня 2015 12:07

Сьогодні, 28 січня, у всьому світі відзначається Міжнародний день захисту персональних даних (Data Protection Day). Це свято було засновано для того, щоб користувачі мережі не забували про дотримання правил поведінки в інтернеті, які допомагають убезпечити їх віртуальне і реальне життя. Рішення відзначати цю дату було прийнято 26 квітня 2006 комітетом міністрів Ради Європи.

Vgorode підготував для вас 6 простих порад, які допоможуть захистити та збергти ваші персональні дані.


Використовуйте тільки складні паролі


Як би це банально не було, але складний пароль, який ніхто крім вас не знає, може добре захистити вас. Головне правило - це користуватися різними для кожного аккаунта паролями, які повинні бути довгими і стійкими до злому.


Використовуйте шифрування ваших даних


Зараз на звичайній флешці чи жорсткому диску можна знайти чималу кількість інформації про її володаря, яка не повинна потрапляти до чужих рук: від фотографій до сканів документів та електронних підписів та печаток. Зашифрувавши свої дані, ви унеможливлюєте доступ до них іншим людям та захищаєте себе від крадіжок данних, навіть якщо загубите їх носій.


Своєчасно оновлюйте програмне забезпечення, особливо антивіруси


На сьогодні у кожної людини на комп’ютері встановлено десятки програм. Вони усі можуть бути потенційно небезпечними, якщо їх довго не оновлювати. Зловмисники можуть використовувати недоліки старих версій та отримувати доступ до вашого комп’ютера. Особливо важливо оновлювати антивірусні програми, які комплексно захищають вас та ваші дані.


Для покупок в інтернеті використовуйте віртуальні банківські картки


При електронних покупках виникає необхідність вводити номер своєї пластикової карти, це небезпечно, бо інтернет-магазин може бути не зовсім чесним, або навіть його можуть "зламати". Краще використовувати одноразові чи багаторазові віртуальні картки, на які до покупки потрібно покласти тільки необхідну кількість грошей.


Слідкуйте за безпекою не тільки комп’ютера, а ще й смартфона та планшета


Пристрої, які також вимагають захисту - це смартфон та планшет. У них зберігається величезний обсяг цінної інформації та особистих даних, починаючи від номерів телефонів і адрес до фотографій і навіть облікових записів інтернет-сторінок. Варто використовувати паролі на вхід до телефону та шифрування даних на картах пам’яті, щоб ніхто крім вас не міг отримати до них доступ.


Намагайтеся не використовувати громадські комп'ютери і загальнодоступні мережі Wi-Fi


Використання громадських комп'ютерів та відкритих мереж Wi-Fi несе серйозні ризики безпеки для вашої інформації. Такі комп’ютери можуть містити шкідливе програмне забезпечення для контролю переміщень в інтернет-мережі, збору паролів. А  у відкритих мережах Wi-Fi зловмисники можуть збирати дані про відвідувані вами сторінки та навіть перехопити ваші паролі. У ситуації, коли підключення до мережі необхідне і єдиним варіантом є відкриті мережі, постарайтеся не користуватися засобами перевірки пошти, соціальних мереж, що не реєструйтеся на будь-яких сайтах, і, тим більше утримайтеся від проведення банківських операцій та електронних покупок.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Все, що потрібно знати: вісім мобільних додатків, які допоможуть у Львові

 

 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах