Реформа охорони здоров'я: коли чекати та чому почнуть зі Львова

Фото: vgolos.com.ua

Фото: vgolos.com.ua

Суспільство
30 сiчня 2015 16:45

Вчора, 30 січня, у Львові міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі презентував Стратегію реформування системи охорони здоров’я в Україні на період 2015-2025, розповідає Вголос.

Реформою передбачено запровадження медичного страхування, надання пацієнту права вибирати лікаря, зміну медичної освіти, розвиток інвестицій у медичну галузь та скасування зайвих ліцензій. Олександр Квіташвілі розповів, звідки почнуть реформувати медичну галузь, коли чекати на перші прояви реформ та яка доля чекає на перинатальний центр у Львові.


Реформувати медицину розпочнуть на Львівщині


Львівщина стане першою областю, де розпочнуть реформувати систему охорони здоров'я.

– Бачення медичної реформи у профільного міністерства і місцевої влади Львівщини практично ідентичне. Ми вже знаємо, що ми хочемо зробити практично: змінювати систему фінансування, відкрити систему, аби прийшли інвестиції. В усій країні поки що це зробити складно, тому почнемо зі Львівщини, де відчуваємо максимальну підтримку з боку керівників міста і області,– зазначив Квіташвілі.


Коли чекати на реформи


Також Олександр Квіташвілі зазначив, що стратегію написано на 10 років, однак перші результати будуть відчутні вже за кілька місяців.

– Ми проводитимемо зміни дуже швидко, але не радикально, щоб не було погіршення соціальної ситуації в державі. Для нас важливо, щоб громадськість отримувала інформацію про зміни від першоджерел, тому часто зустрічатимемося із людьми, – зазначив міністр.

Міністр додав, що змінювати у галузі все відразу, звісно, не будуть. Впроваджуватимуть зміни поступово.


Що чекає на перинатальний центр


Олександру Квіташвілі доповіли про проблеми навколо зруйнованого перинатального центру відразу по приїзду до Львова. Він пообіцяв в деталях ознайомитися з проблемою навколо перинатального центру Львові та знайти способи її залагодження.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як долучитися до патрулювання Львова: телефони, контакти

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 30 січня

Чому скасовано швидкий поїзд Львів-Харків

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах