Отримати шенгенську візу в Генконсульстві Польщі: що змінилось

Новина - Суспільство - Отримати шенгенську візу в Генконсульстві Польщі: що змінилось

Новина - Суспільство - Отримати шенгенську візу в Генконсульстві Польщі: що змінилось

Суспільство
01 лютого 2015 12:42

30 січня Генеральне консульство республіки Польща у Львові почало приймати біометричні паспорти для видачі шенгенських віз. Про це повідомив ZAXID.NET з посиланням на Генерального консула РП у Львові Ярослава ДроздаДипломат пояснив, що змінилося у цьому питанні:

по-перше, термін видачі візи за біометричним паспортом буде більш тривалим - до двох тижнів; 

по-друге, виникнуть певні проблеми у львівських туристичних фірм, які оформляють візи для туристичних груп з інших регіонів. Адже оформлення такої візи можливе лише за особистої присутності.  Раніше фірми могли в своєму регіоні подавати будь-чиї документи для виготовлення візи;

по-третє, збільшилась кількість документів  для отримання візи. Це пов'язано з тим, що консульство  уніфікувало документацію з іншими посольствами та консульствами країн шенгенської зони. Раніше, за словам консула, інтерпретація Польщею умов отримання "шенгену" була "дещо м’якшою".

На дворічну шенгенську візу, за словами дипломата, майже гарантовано  можуть претендувати ті, хто вже мав дві туристичні шенгенські  візи. 

А для тих, хто ще не мав візи в країни шенгенської зони, є спосіб отримати відразу піврічну візу – забронювати по два дні перебування в Польщі протягом півроку (в різні терміни), в іншому випадку перша віза видається лише на конкретну поїздку.

КУДИ ЗВЕРТАТИСЬ: 

м. Львів, вул. І. Франка, 108

тел.: +38 (032) 295-79-90, +38 (032) 295-79-88, +38 (032) 295-79-40


ЩЕ НОВИНИ ЛЬВОВА

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах