Генштаб: військовозобов’язаним потрібна довідка для виїзду за кордон і за межі району

Фото: say.tv

Фото: say.tv

Суспільство
03 лютого 2015 10:33

У Генштабі заявили, що військовозобов’язані мають мати довідку з військкомату не лише для виїзду за кордон, а й для виїзду за межі адміністративних районів. Про це заявив перший заступник начальника Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генштабу Володимир Талалай, пише ZIK.

– Згідно з чинним законодавством в умовах, коли в державі оголошена мобілізація, військовозобов’язані не мають права залишати місце проживання без дозволу відповідного районного військового комісара, – сказав Володимир Талалай.

Генерал зазначив, що довідку військовозобов’язані повинні мати навіть при поїздках у межах України.

– Військовозобов’язаний, який в умовах, коли в державі проводиться мобілізація, має намір покинути місце проживання і виїхати за межі адміністративного району, повинен про це повідомити районного військового комісара і отримати дозвіл. Це не обов’язково виїзд за межі державного кордону. Навіть переміщуючись по території держави, – заявив Талалай.

Але при цьому Держприкордонслужба України повідомила, що порядок перетину держкордону військовозобов’язаними наразі не змінено, тому додаткових документів чи довідок на кордоні не потрібно.

 – Інформація для мобілізованих та осіб призовного віку. На сьогоднішній день ніяких змін у законодавчому полі щодо перетину державного кордону з довідками з військкоматів немає. Тому документами, які дають право на виїзд з України і в’їзд до України є паспорт громадянина України для виїзду за кордон, проїзний документ дитини, дипломатичний паспорт, службовий паспорт, посвідчення особи моряка, – написано у повідомленні Західного регіонального управління Держприкордонслужби, опублікованому на сторінці Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Прощання з Андрієм Кузьменком відбудеться завтра у Львові

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 3 лютого

Отримай онлайн-консультацію: безкоштовний сервіс для підприємців

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах