У школі Кузьма грав на каструлях під акомпанемент Лесика з "Дзідзьо"

Фото: kp.ua

Фото: kp.ua

Суспільство
05 лютого 2015 15:05

У рідній школі Кузьми Скрябіна в Новояворівську фотографії музиканта розмістили на стінгазеті. Старшокласники написали зворушливі вірші, вчителі вдаються до спогадів про знаменитого учня. Кузьма на "відмінно" закінчив школу, ніколи неприємностей педагогам не доставляв, пише Комсомольська правда в Україні. Нікого за кілька років навчання (сім'я Кузьменків переїхала в Новояворівськ, коли Андрій вчився в сьомому класі) і словом не образив.

– Кузьма з тих учнів, яких будеш пам'ятати все життя, навіть якщо б він і не здобув таку славу. Ми з ним якось відразу перейшли на "ти", незважаючи на те, що я все-таки була педагогом. Але різниця у віці була невелика - всього п'ять років. Без Андрія не обходився жоден вечір, жодна сценка. Завжди веселий, життєрадісний, він був душею колективу, – згадує піонервожата Скрябіна Оксана Кореновская.

Про загибель Кузьми Скрябіна Оксана Василівна дізналася від чоловіка, який побачив новину в Інтернеті. І, як і всі, спочатку не повірила. Чого тільки в Інтернеті не напишуть.

– Але потім ми побачили, що пишуть його колеги, друзі, а потім новини перекреслили останні надії на те, що Кузьма залишився живий в тій аварії, – зітхає педагог.

У Оксани Василівни з учнем Кузьмою відразу склалися теплі стосунки. Він ніколи ні в чому не відмовляв. Зустрічалися зі школярами навіть на вихідних - ходили разом в ліс, на атракціони.

– У мене є фотографія, де ми катаємося на каруселях, а Кузьма стоїть внизу в спортивних штанях і сміється. Андрій так тонко все помічав, був дуже добродушним. Пам'ятаю, ми ставили сатиричну сценку, де Кузьма рятував хлопчика в образі лікаря. Він досі стоїть у мене перед очима в білому халаті ... Ще пам'ятаю, як майбутній Скрябін грав на каструлях - у дев'ятому класі ми організували музичний виступ, де учні грали на шумових інструментах. Олег Турко (Лесик з "Дзідзьо") акомпанував на гітарі, я - на фортепіано, – згадує пані Оксана.

Останній раз колишня піонервожата Скрябіна бачилася зі своїм знаменитим учнем перед тим, як у Кузьми народилася дочка Барбара - років 17-18 тому. Тоді вони зустрілися прямо біля магазину в Новояворівську.

– Кузьма тоді так зрадів зустрічі, обіцяв заскочити на наступний день. Моя семирічна донька вмить підняла на ноги всіх сусідських дітлахів, всі йшли до нас, запитували, чи правда, що до нас Скрябін прийде. Але тоді він так і не зайшов, не вийшло у нього, – говорить Оксана Василівна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Кузьму Скрябіна в останню путь львів’яни проводжали оплесками

Про загибель Кузьми його мама дізналась по телевізору

Як Львів прощається з Кузьмою "Скрябіним" [ФОТО]

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах