Будьте уважні: як шахраї вдосконалюють свої методи "роботи"

Фото: odsgomel.org

Фото: odsgomel.org

Суспільство
06 лютого 2015 11:03

Міліція просить усіх людей бути максимально уважними, бо останнім часом активізувались різноманітні шахраї. А методи, якими вони користуються стають все досконалішими. Так, на Львівщині розпочали кримінальну справу проти мешканця Стрия, якого звинувачують у низці шахрайських дій.

Правоохоронці встановили щонайменше чотири епізоди шахрайства 28-річним чоловіком. Кожного разу він "працював" за новою схемою, пише ТРК Львів. Усього він завдав шкоди потерпілим на понад 15000 гривень.

Кожен раз шахрай діяв за новою схемою та мав певну легенду, а контакти потенційних жертв знаходив у пресі.  В одному випадку шляхом обману він видурив гроші у потерпілої, начебто для "порятунку" родича, який потрапив в дорожньо-транспортну пригоду, в іншому – видавши себе за давнього знайомого, просив у чоловіка якому телефонував, позичити гроші, мовляв, потрапив в ДТП.

Щоб не зустрічатися з жертвами особисто, злодій користувався послугами водія таксі, який і не підозрював, що бере участь у злочині.

– Останній епізод його злочинної діяльності – це шахрайські дії, від яких безпосередньо потерпів саме водій таксі. Зловмисник по телефону попросив водія таксі в одному місці забрати посилку та доставити її за іншою адресою. Там, де забирав посилку, водій мав залишити певну суму грошей. Клієнт обіцяв, що ці кошти йому повернуть та послугу оплатять під час доставлення пакунку. Коли чоловік не знайшов клієнта за вказаною адресою, то зрозумів, що його ошукали, – зазначив начальник кримінальної міліції Стрийського міськвідділу Володимир Петрівський.

Особливо уважними слід бути водіям таксі та тим, кого просять допомогти нібито знайомі люди, зазначають у міліції.

– Звертаємо увагу на це водіїв таксі та просимо їх бути пильними. Зловмисники щоразу вигадують нові схеми видурювання коштів, однак, хочу наголосити, що за такі дії передбачена кримінальне відповідальність, – додав Володимир Петрівський.

Наразі у справі 28-річного мешканця Стрия якого підозрюють у низці шахрайських дій, скеровано до суду. Йому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Отримай відповідь: чому міліція не чіпає вуличних продавців

Платіть вчасно: у Львові за борги забирають квартири

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах