Ринок нерухомості у Львові: тенденції, ціни, реальний попит

фото: kontrakty.ua

фото: kontrakty.ua

Суспільство
11 лютого 2015 19:05

Незважаючи на скрутні часи, ринок нерухомості у Львові активно працює.

фото:photo-lviv.in.ua

Вілла гіпсових королів дісталась обласному лікарсько-фізкультурному диспансеру. Жити тут могли б, хіба що магнати. Фото:photo-lviv.in.ua 

 

Vgorode вирішив дізнатись про основні тенденції на ринку нерухомості, наскільки впливають на нього коливання валюти,  на яке житло є реальний попит і попросив прокоментувати ситуацію керівника агентства нерухомості "Realty RS" Олену Радзівіл.


 Є попит – є пропозиція


фото: lvivreport.blogspot.com

 Вілла Юзефи Франц: в ній тепер живуть  львів'яни. Фото: lvivreport.blogspot.com

 

Як і в колишні роки, так і тепер, найпопулярнішим районом, де люди хочуть придбати житло у Львові - є Франківський.  Перевагу віддають австрійським люксам. У таких квартирах  1 квадратний метр житла  коштує не менше 1200 - 1600 доларів.  Звичайно, більшість шукає таке елітне житло за ціною не більше 100 тисяч, хоча пропозиція  надходить, починаючи з 120 тисяч і вище. Двісті тисяч вже не ставлять, бо це нереальний продаж.

Мало бажаючих на трикімнатні квартири, хіба, якщо це, знову ж таки, австрійський люкс. 


Однокімнатні продаються найлегше


фото: novobudovy.com

В таких будинках приємно жити, треба лишень грошей трохи заробити. Фото: novobudovy.com

 

- Як вплинуло на ринок нерухомості  коливання курсу валюти?

- Якщо покупець мав заощадження в валюті, то  на нього це ніяк не влинуло, якщо ж у гривні, то йому можна лише поспівчувати. Зараз реальна ситуація така: якщо власник житла хоче його швидко і нормально продати, він  скидає ціну і продає. Якщо ні, то живе з своїм "товаром" роками без руху.

Найдешевші, як і завжди, панельні однокімнатні квартири.  Але за 30-38 тисяч хороші однокімнатні і навіть з ремонтом квартири можна купити на Пасічній, Володимира Великого і в інших районах. Звичайно ж, якщо таку однокімнатну купувати в старому районі, вона буде в два рази дорожчою. На вартість квартири, як ви знаєте, впливає дуже багато різних чинників. Питати, скільки коштує зараз квартира, все рівно, що питати, скільки коштує ковбаса. Залежно яку ковбасу ви купуєте і де, якої якості і якого виробника – все це і  формує її ціну. Точно так само з квартирами.


Переселенці і "остарбайтери" погоди не роблять


- Чи впливають на ринок нерухомості переселенці зі Сходу, чи активно вони купують житло?

- На жаль, ні. Ті, що приїхали до нас з грішми, проблем з  купівлею житла не мають. Але таких небагато. Більшість ледве стягається на оренду та й для цього їм потрібно ще мати реальну роботу.

- А як остарбайтери з-за кордону? І далі активно купують житло у Львові?

Наші "італійці" хочуть купувати житло майже задурно. Такої активності, як була раніше, немаэ. Криза і на них вплинула. Але все рівно купують. Одним словом є попит і є пропозиція.  Захмарних цін нема, є реальні. Але на все це потрібні кошти.

- А в новобудовах квартири дешевші, ніж в старих районах?

-Не дешевші, особливо, якщо це вторинний новобуд. Люди вклали вже в ремонт гроші і хочуть "відбити" їх, як кажуть. Але в новобудови не дуже й то спішать. Адже тепер  забудовник економить на всьому, на чому тільки може, а, отже, туди треба вкласти після поселення не одну тисячу "зелених".

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах