Експеримент: як Львів завалив іспит щодо відвернення терористичної загрози

фото: ВГЗ  ГУ МВС у Львівській області

фото: ВГЗ ГУ МВС у Львівській області

Суспільство
18 лютого 2015 17:36

 

фото: ВГЗ ГУ МВС у Львівській області

фото: ВГЗ ГУ МВС у Львівській області

Правоохоронці перевірили реакцію жителів міста, а заодно і охоронних  служб в екстремальній ситуації, пише "Комсомольская правда" в Украине".

Міліціонери і співробітники СБУ, переодягнувшись в цивільний одяг, підкинули на автовокзал муляж вибухівки в пакеті, яку не відрізниш від справжньої.  "Вибуховий пристрій" так і залишили в пакеті  в залі очікування поруч з  касою з продажу квитків, так що не помітити його було просто неможливо. А самі тим часом причаїлись збоку і стали чекати, хто ж, нарешті, зверне увагу на підозрілий пакет – охорона чи пасажири.

"Вибухівка" вона дві години чекала  в пакеті, поки нею не зацікавилась компанія молодих людей. Нарешті  дівчина з цієї компанії здогадалась набрати 102 і  повідомити про знахідку в службу охорони автостанції.

 фото: ВГЗ ГУ МВС у Львівській області

 Бомба не привернула уваги ні відвідувачів, ні охоронної служби.

Фото: ВГЗ ГУ МВС України у Львівській області

Теоретично, залишений без нагляду пакет, мав би негайно привернути увагу людей і, в першу чергу, охорони, говорять вражені правоохоронці. Але цілих дві години на цю "вибухівку" ніхто не звертав жодної уваги і навіть після того, як дівчина повідомила про підозрілий пакет в службу охорони, ні її спіробітники, ні адміністрація нічого  не зробили.

А тим часом за викликом до автостанції вже під’їхали всі екстрені служби міста – слідчо-оперативна група, вибухотехніки, кінологи - і   вмить "знешкодили" "вибухівку".

Лише після цього охоронці, адміністрація і пасажири заметушились і зрозуміли, в якій небезпечній ситуації опинились через власну байдужість. Спостерігачі в цивільному з числа правоохоронців заспокоїли громадян, мовляв, мінування було навчальним. Але цей  іспит вони  завалили.

фото: ВГЗ ГУ МВС у Львівській області

 Навіть ті, хто заглянув в середину пакета, не надав  його вмісту ніякого значення.

Фото: ВГЗ ГУ МВС України у Львівській області.

- Це були практичні навчання в реальних умовах, і після їх завершення  в нас виникло чимало запитань, - розповідає начальник управління громадської безпеки ГУ МВС України Андрій Гребенюк. – Перше і найголовніше – люди тривалий час відпихали підозрілий предмет ногами, дехто навіть заглядав в пакет, але ніхто не здогадався повідомити в адміністрацію вокзалу чи в міліцію.

 фото: ВГЗ ГУ МВС у Львівській області

 Міліцію викликали лише через дві години.

Фото: ВГЗ ГУ МВС  України у Львівській області.

Друге – служби прибули на виклик оперативно, але ми вимагатимемо від правоохоронців ще більш оперативного реагування на повідомлення про загрозу терористичного акту. І третє – це рівень підготовки охоронців вокзалу. Працювати є над чим. Тому ми проаналізуємо побачене, і, не виключено, що проведемо такі навчання ще раз.

 

 ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Украинцев ждет резкое подорожание тарифов на газ и тепло

Украинские военные покидают Дебальцево: фотографии

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах