Про "карателя" з цукерками: історія однієї фотографії [ФОТО]

Фото: EPA

Фото: EPA

Суспільство
19 лютого 2015 14:21

У інтернеті півроку тому з’явились фотографії, на яких український військовий у Попасній, що у Луганській області, пригощає цукерками дітей, які визирнули з вікна. З'ясувалося, що це військовий журналіст Тарас Грень. У своєму інтерв’ю depo.ua він розповів про дітей, яким давав цукерки на відомому фото.

Фото: EPA

Фото: EPA

– Їх звуть Уляна і Василь. Ми були в Попасній після того, як її звільнили. В одному з будинків з вікна визирали дівчинка і хлопчик, я вирішив підійти до них і трохи підняти настрій. Пригостив цукерками, познайомилися, – розповідає Тарас.

Наразі Тарас хоче знову потрапити в Попасну та навістити своїх маленьких друзів, дізнатись як в них справи, та можливо, допомогти евакуюватись. А цукерки, як виявилось, Тарас возить з собою завжди, після того, як до нього в Лисичанську підійшла голодна жінка з маленькою донькою.

Фото: depo.ua

Фото: depo.ua

На українських військових населення звільнених міст реагує по-різному, розповідає Тарас. Усе залежить від того, наскільки людина піддалася російській пропаганді.

– Я помітив: якщо до нашої появи приблизно тиждень не було світла, а значить не працювали телевізори, люди набагато тепліше до нас ставляться. Це частина інформаційної війни. Росія спеціально для Донбасу випускає, привозить і безкоштовно розповсюджує свої газети: яскраві, на гарному папері. І ми робимо свою "Народну армію", спецвипуски для Донбасу російською мовою, – поділився Тарас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 19 лютого

Що знімають сьогодні: 20 чудових фото Львова з Інстаграму

Львів’яни вшанують Героїв Небесної Сотні тихою ходою та "Свічею пам’яті"

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах