Львівська автентика: влада подає "віконні" позови і виграє

фото: explorer.lviv.ua

фото: explorer.lviv.ua

Суспільство
05 березня 2015 17:42

 


 Влада подає "віконні" позови – і виграє


Мешканців Львова просять реставрувати вікна у будинках у центральній частині Львова, а не замінювати їх на пластикові. У протилежному випадку їм доведеться сплачувати штраф - від п'ятдесяти до ста неоподаткованих мінімумів для громадян (850-1700 грн) та посадових осіб (1700-2550 грн.). Про це пише Zaxid.net

З початку 2015 року львівські комунальні підприємства подали до Галицької районної адміністрації документи для підготовки 14 позовних заяв щодо заміни або пошкодження автентичних вікон, поінформувала начальник юридичного відділу Галицької районної адміністрації Оксана Яремко.

Вона наголосила, що у 2015 році до питання заміни вікон та подачі позовних заяв до суду планують підходити системно - опрацьовувати позови одночасно щодо будинків,  а не щодо окремих квартир.

За словами Яремко, у 2014 році до суду було подано 6 позовних заяв про заміну вікон, 5 з яких стали виграшними, а ще одна справа перебуває на розгляді в суді касаційної інстанції.


За реставрацію мешканці сплачують  30% вартості


Аби відреставрувати старі вікна, львів'янам пропонують звертатись до управління охорони історичного середовища (вул. Валова, 20), або до Німецького товариства міжнародної співпраці GIZ (вул. Богомольця, 6, третій поверх).

Згідно з програмою "реставрація історичних дверей та вікон", яку Львівська міськрада втілює разом з GIZ, протягом 2011-2014 років в історичній частині міста відреставрували 484 вікна.

Мешканці квартир, які хочуть відреставрувати вікна, сплачують 30% вартості реставрації, решту - уряд Німеччини.

Нагадаємо, у грудні 2014 року Галицький районний суд Львова зобов’язав мешканку вулиці Руської, 10 повернути до попереднього вигляду фасад історичної будівлі, який вона зіпсувала, змінивши ще в 2012 році автентичне вікно у своїй квартирі на пластикове.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 5 березня

У Львові проведуть тиждень безкоштовних тренінгів: як долучитися

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах