Три тисячі осіб мобілізують на Львівщині за 90 днів: хто отримає повістки

фото:tvoemisto.tv

фото:tvoemisto.tv

Суспільство
13 березня 2015 12:25

 

За 90 днів на Львівщині мають призвати 3 тисячі осіб. Ті, кого призвали першими, вже проходять вишкіл на полігонах, інформує ТРК "Львів"

Під час другого етапу четвертої хвилі мобілізації змін у її проведенні немає. Як і раніше, мобілізовують військовозобов’язаних віком понад 25 років.

“На протязі дня буває половину на половину: 50% придатні, 50% є люди, які мають захворювання, котрих направляємо на обстеження в лікарні, і після того виносимо рішення про стан здоров’я”, – повідомила голова позаштатної військово-лікарської комісії об’єднаного військового комісаріату Ірина Дерешко.

У разі медичної придатності мобілізовані пишуть спеціальні психологічні тести. Відповідають на двісті запитань і спілкуються з психологом, щоб підтвердити свою емоційну стійкість за чотирибальною шкалою.

Загалом під час четвертої хвилі у Львові та області мають призвати три тисячі осіб.

“Це робиться для того, аби замінити тих, хто вже рік як на Сході, тому нам потрібно приблизно ту саму цифру мобілізувати, аби їх замінити. Люди пройдуть бойовий вишкіл, навчаться володіти технікою, і замінять людей, які там перебувають”, – зазначає речник Львівського обласного військового комісаріату Роман Поронюк

До слова, під час другого етапу, як і під час першого, мобілізовують фахівців механізованих військ, зв’язку, ремонтників, водіїв, а також спеціалістів із радіоелектронної боротьби.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Отримай відповідь: хто повинен приносити судові повістки 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 13 березня 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах