Важливо знати: з квітня почнуть діяти нові правила призову на військову службу

фото:pozytyv.org

фото:pozytyv.org

Суспільство
18 березня 2015 15:45

З 1 квітня на Львівщині призиватимуть на строкову службу чоловіків, котрим виповнилось 20 років. А з 14 квітня новобранців відправлятимуть у військові частини. За наказом президента України, змінено категорії чоловіків, які є придатними до строкової служби.

Про це розповів на брифінгу т.в.о. військового комісара Львівського обласного комісаріату Олександр Тіщенко, повідомляє Zaxid.net.


Як стати на облік і кого будуть призивати


Ставати на облік хлопці повинні, як і раніше, у 18 років. Однак призиватимуть на строкову службу лише тих, кому вже виповнилось 20 років. За наказом президента, призиватимуть і тих, кому ще не виповнилось 27 років.


25-річні і 27-річні можуть служити лише за власним бажанням


Після 25 років за законом призовники знімаються з обліку. Відтак призвати чоловіків від 25 до 27 років можуть лише за їхнім власним бажанням, після написання заяви у військкоматі.


Хто підлягає призову


Змінили категорії призовників. Відтепер служити можуть солдати із різними хворобами, окрім хронічних. Також призиватимуть сиріт та опікунів, депутатів сільських та селищних рад.

"Якщо раніше брали до війська людину, яка повністю здорова, то зараз введені лише деякі обмеження. Ми можемо призивати людей і зі сколіозом, і з плоскостопією - з усіма нехронічніми хворобами. Зараз ми не будемо брати тільки непридатних до військової служби - різні групи інвалідності", - пояснив Тіщенко.


Хто не підлягає призову


Призову і надалі не підлягають доглядачі за хворими та недієздатними, коли окрім них немає інших, батьки 2 неповнолітніх дітей, колишні засуджені та чоловіки, що виключені із військового обліку.


Яким буде термін служби


Термін строкової служби становитиме півтора року, а для громадян з вищою освітою - рік і два місяці. За строковиками зберігатимуть місце праці під час служби. Також їм нараховуватимуть трудовий стаж. Крім того, солдатам платитимуть зарплату - 353 грн в місяць.

Призиватимуть строковиків не тільки до лав ЗСУ, а й до Нацгвардій та інших військових формувань.

 


Призовників не відправлятимуть в зону АТО


Олександр Тіщенко запевнив, що строковиків не відправлятимуть на службу у зону АТО.

"Усі призовники нестимуть службу у частинах, а не відправлятимуться на завдання в зону АТО. Відправлятимуть солдат у частини за регіональним принципом. Тобто хлопців з Галичини не посилатимуть на схід", - сказав військовий комісар.

Також він наголосив, що під час несення стокової служби будь-хто із солдат може підписати контракт із ЗСУ та відправитись воювати у зону АТО.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Важно знать: какие законы приняла вчера Верховная Рада 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 18 березня

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах