Приймаєш на роботу переселенців – отримуй від держави компенсацію

фото з сайту pic.com.ua

фото з сайту pic.com.ua

Суспільство
08 квiтня 2015 17:46

Відтепер працевлаштовувати безробітних з числа переселенців стане дещо легше. Адже на законодавчому рівні прописані дієві інструменти, завдяки яким працедавці будуть зацікавлені приймати на роботу осіб з тимчасово окупованого Криму та районів проведення антитерористичної операції.

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту внутрішньо переміщених осіб", підписаного 27 березня 2015 р., фірмам і компаніям, а також фізичним особам-підприємцям, компенсовуватимуться витрати на оплату праці прийнятих мігрантів.

Розмір цих асигнувань не може перевищувати середнього рівня заробітної плати, що склався у відповідному регіоні за минулий місяць.

Фінансова допомога виплачуватиметься  до шести місяців, при цьому працедавці зобов’язані забезпечити зайнятість переселенців удвічі більший період. За рішенням регіональних координаційних комітетів сприяння зайнятості та погодження служби зайнятості, державні преференції можуть надаватися до року.


Людям з Донбасу і Криму відшкодовуватимуть витрати на переїзд до місця роботи


Відшкодовуванню підлягають також витрати суб’єктів господарювання на перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних з числа внутрішньо переміщених осіб, за умови їх працевлаштування, строком понад 12 календарних місяців. Сума компенсації встановлюється в межах вартості послуг з професійного вишколу, але не може перевищувати десятикратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Окрім того, людям, які прибули з Донбасу та Криму, повертатимуться витрати на переїзд до місця працевлаштування (іншої територіально-адміністративної одиниці) та кошти за проходження медичного або наркологічного огляду (якщо такий потрібний для виконання професійних обов’язків).

Законодавець також розширив перелік осіб, котрі мають право на отримання ваучера для підвищення рівня конкурентоздатності на ринку праці шляхом перепідготовки, спеціалізації, підвищення кваліфікації за професіями та спеціальностями для пріоритетних галузей економіки.

Довідка

У Львові за період з 1 жовтня 2014 року до 31 березня 2015 року послугами обласної служби зайнятості скористалися 628 вимушених переселенців, у т. ч. 371 зі статусом безробітного. Вдалося працевлаштувати 65 осіб, з яких 1 особа започаткувала власну справу. Ще 26 безробітних залучені до громадських та інших робіт тимчасового характеру, 39 охоплено професійним навчанням. Станом на 01.04.2015 року, пошук роботи здійснювався для 388 внутрішніх мігрантів.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ:

Важно знать: какие законы приняла вчера Верховная Рада 

Прочитано про Львів: що пишуть і говорять про місто 8 квітня 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах