До Львова прибув американський "десант"

фото: з сайту zaxid.net

фото: з сайту zaxid.net

Суспільство
17 квiтня 2015 12:27

Американці готуватимуть українських військових на Яворівському полігоні.

До Львова прибув американський "десант" фото

 Військово-транспортна авіація армії США доправила до Львова близько 300 десантників 173 бригади армії США. Американці готуватимуть українських військових на Яворівському полігоні, повідомляє zaxid.net.

До Львова прибув американський "десант" фото 1

Американці прилетіли до Львова кількома рейсами 14 і 15 квітня, однак про їхнє прибуття офіційно повідомили лише 16 квітня ввечері.До Львова прибув американський "десант" фото 2

Близько 300 десантників 173 повітряно-десантної бригади армії США прибули до Міжнародного центру миро творчості та безпеки, що розташований на Яворівському військовому полігоні, розпочати шестимісячне навчання разом із силами української Національної гвардії.

"173 повітряно-десантна бригада тут, аби тренуватись із українськими силами, – каже майор Жозе Мендез, начальник оперативного відділу бригади. – Ми будемо проводити навчання щодо особливостей ведення бойових дій, а також зміцнювати та підвищувати професійність та ефективність військовослужбовців".До Львова прибув американський "десант" фото 3

Армійський підрозділ, який прибув до Львова, постійно базується на американській військовій базі у містечку Графенвьор у Баварії (Німеччина).

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, загалом тренінги з американцями пройдуть близько 900 бійців Нацгвардії: "Три потоки по 300 нацгвардійців, кожен з яких триватиме по 8 тижнів. Потім спільні навчання".

Очікується, що участь у навчаннях братимуть  такі підрозділи Нацгвардії як "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та інші частини з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Крім того, з липня по жовтень на Яворівському полігоні також заплановані українсько-американські командно-штабні навчання Saber Guardian / Rapid Trident - 2015. Загальна чисельність їх учасників – до 2,1 тис. бійців з озброєнням і військовою технікою. З них від ЗС України - до 1 тис. осіб, від ЗС США - до 500 військовослужбовців, від ЗС інших держав-членів НАТО та країн-учасниць програми "партнерство заради миру" - до 600 військовослужбовців.

Ще новини Львова:

У вихідні громадського транспорту, який курсує до міських кладовищ, буде більше

Сьогодні вимикатимуть світло в Личаківському районі 

У Львові хочуть встановити "зелені" зупинки 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах