Відтепер міський бюджет буде під контролем львів’ян

фото:www.gazeta.lviv.ua

фото:www.gazeta.lviv.ua

Суспільство
29 квiтня 2015 14:28

29 квітня, у Львівській міській раді за підтримки Програми розвитку ООН презентували проект, який візуалізує всі бюджетні дані міста. Відтак, окрім довгих та незрозумілих файлів і таблиць, на сайті міськради тепер ще є схеми та графіки, інформує zaxid.net.

"Це дасть людині змогу чітко контролювати і дивитися за інструментами, що ж в місті робиться, як наповнюється бюджет міста. Це ті речі, які поки що є дуже складними, а ми їх сьогодні дуже просто відкриваємо", – розповів директор департаменту "Адміністрація міського голови" Андрій Москаленко.

"Начебто, інформація бюджетна є, і щодо надходжень до міського бюджету, і щодо видатків, але фактично її нема, бо вона недоступна пересічному громадянинові. Ми розробили інструмент, який складається з двох частин: перше – це візуалізація, тобто інструмент, який дозволяє перекласти ці довжелезні файли, в те, що ви сьогодні побачите, у картинки, графіки", – додала старший програмний менеджер Програми розвитку ООН в Україні Юлія Щербініна.

Програма показує, звідки місто бере гроші та скільки і на що їх витрачає. Так кожен мешканець міста може зайти поцікавитися і проконтролювати ту чи іншу галузь, адже сам буде добре орієнтуватися в надходженнях та видатках. Також програма зменшить ймовірність корупційних схем.

"Ви, наприклад, можете зайти на сайт і подивитися, що входить до системи освіти, яка чисельність системи освіти, скільки шкіл туди входить. На базі цих всіх пояснень можете зорієнтуватись, що таке видатки на освіту", – зазначила заступник директора міського департаменту фінансової політики Ліна Миколаїв.

Львів – не перше місто, де впровадили проект відкритого бюджету. Він уже працює в Івано-Франківську і Тернополі. На черзі – ще 6 міст.

Львів у новинах:

Тепер на львівські електрички можна придбати абонементи 

Мерія оприлюднила перелік нічних маршруток 

Як відпочиваємо у травні: скільки вихідних буде на свята 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах