Львівські учні вчитимуться користуватися банківськими картками

фото:7dniv.info

фото:7dniv.info

Суспільство
07 травня 2015 11:03

Відтепер  за обіди в деяких місцях доведеться розраховуватись через термінали. Їх почали встановлювати в школах. Наприклад, днями банківський термінал встановили у школі №34. Про це інформує lwr.com.ua

. Директор навчального закладу Роман Гринчук каже, що це наразі експеримент та запевняє, що дітям розраховуватись за обіди картками не обов'язково. “Ті учні, які мають банківські картки, нехай вчаться розраховуватись через термінал, а ті, хто не мають — будуть платити готівкою, - каже Роман Гринчук. - Термінали та банківські картки — це віяння часу, зараз ми вже не можемо без інноваційних технологій йти до прогресу”.   

Деякі батьки через це б'ють на сполох. Зокрема, Юрій Антоняк із Батьківської ради Львівщини вважає, що для молодших класів — це не зручна система. “Діти є діти, а банківська карточка — це предмет, який дитина може дуже легко загубити, особливо діти молодшого шкільного віку. PIN-код, який пов'язаний з карточкою, дитині забути легше за все. А носити зі собою PIN-код разом із пластиковою карточкою — це не правильно, до того ж це можуть вкрасти”, - зазначив Юрій Антоняк.

А от думки опитаних “Львівської Хвилею” батьків не такі категоричні, зокрема кажуть, що тепер за допомогою банківської карточки можна легше контролювати витрати дітей — їхні думки слухайте у прикріпленому аудіофайлі.  

Головний освітянин Львова Зоряна Довганик каже, що мерія не має стосунку до терміналів у школах та й дізналася вона про них лише від батьків. “Це безпосередньо працює “ПриватБанк” з керівниками навчальних закладів. Вони їм пропонують ставити термінали, і коли дитина приходить до школи, вона підходить до терміналу, сканує карточку, після цього батькам на мобільний телефон приходить повідомлення про те, що дитина вже є у навчальному закладі. Батьки можуть цю карточку поповнити грошима і школярі можуть використовувати цю карточку як платіжну. Це мені відомо вже від батьків, які до нас звертались з подібними питаннями”, - пояснила Зоряна Довганик.

За її словами, у школах банківські термінали не заборонені, однак користуватися ними дітям чи ні — мають вирішити самі батьки. 

Львів у новинах:

У поїздах зі Львова Укрзалізниця збільшила кількість вагонів 

У Львові подорожчає проїзд у маршрутках

У Львові сім'я, яку на тротуарі збив автомобіль, шукає очевидців ДТП 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах