Розширення меж Львова вирішить багато проблем мешканців

фото:vk.com

фото:vk.com

Суспільство
14 травня 2015 16:49

Незабаром місто може збільшитись свою територію з 12 до більше, ніж 15 тисяч гектарів. Про це повідомляє gazeta.lviv.ua

Відбудеться це частково за рахунок земель сусідніх сіл, селищ та міст. Щоправда, як запевняють посадовці, кардинальних змін не буде: більшість ділянок долучають, щоб  привести їх до юридичного порядку.
"Це не стільки збільшення меж, скільки вирішення суперечливих питань. Наприклад, нині маємо проблему з Білогорщою. Стара Білогорща не належить до Львова: у 1990-х ухвалили рішення, що вона переходить до міста, але питання до кінця не врегулювали. Зараз маємо ситуацію, що мешканці не можуть використати право на оформлення земельної ділянки, бо територія "зависла". Люди чекають поки буде залагоджено питання з межею. Мусимо також врегулювати питання з аеропортом, бо нині юридично частина злітної смуги не у Львові. Це, знову ж таки, технічне питання. Фактично ми не включаємо в межі вільні території, які місто потім може використати. Зрештою, ніхто таких ділянок і не хоче віддавати", — розповів начальник управління земельних ресурсів ЛМР Сергій Коровайник.

Єдина велика зміна — до Львова планують приєднати частину лісів Брюховицької селищної та Винниківської міської ради. За словами Сергія Коровайника, попри побоювання львів’ян, забудовувати їх не будуть. Чиновник міської ради переконаний: після приєднання місто матиме більше можливостей для збереження цих лісів.

Перемовини про можливе збільшення Львова тривають уже багато років. Досі вони щоразу стопорилися на різних рівнях: від сільських рад і аж до Верховної Ради, яка має затвердити зміни меж останньою. Оскільки й зараз питання не зовсім вирішено, то процедура, очевидно, не буде надто швидкою.

"Востаннє межі Львова змінювали ще 1988 року. Нині маємо чергову спробу їх скоригувати. Але питання ще не до кінця опрацьовано. Для зміни меж треба підготувати технічну документацію і погодити її в області і Верховній Раді. Один з документів для коригування меж — акт узгодження меж земельної ділянки. Його треба погодити з 18-ма населеними пунктами довкола Львова. Зараз маємо підписані акти з 11 населеними пунктами, а з рештою — на стадії узгодження", — зазначає Сергій Коровайник.

 Львів у новинах:

Пішохід, який "навчив" водія зупинятися на червоне світло став зіркою Youtube [ВІДЕО] 

Что выбирают украинцы: пакетированный Lipton или листовая заварка? 

Кількість потерпілих від масового отруєння у львівському ресторані продовжує зростати 

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах