У закритому режимі: як ховатимуть померлих від коронавірусу львів’ян

У закритому режимі: як ховатимуть померлих від коронавірусу львів’ян фото

У закритому режимі: як ховатимуть померлих від коронавірусу львів’ян фото

Суспільство
30 березня 2020 12:33

Міський голова Львова Андрій Садовий розповів, як відбуватиметься поховання містян, померлих від коронавірсуної інфекції COVID-19, якщо такі, не дай, Боже, у будуть. За його словами, похорони таких людей будуть відбуватися у закритому режимі.

«Є чіткий протокол поховань, він доведений до наших комунальних служб, які цим займаються. Зокрема, мають бути елементи індивідуального захисту, померлих мають ізолювати, а поховання має відбуватись у закритому режимі. Представники похоронних служб про все це знають», – розповів Андрій Садовий.

Мер додав, що єдиним цвинтарем у Львові, де зараз дозволені поховання, є Голосківське кладовище. Але його ресурсів вистачить лише до 2022 року. Втім, місто займається питанням будівництва крематорію. Для цього, за словами міського голови, необхідно отримати чимало дозволів, однак зробити це планують ще до кінця 2020 року.

«Ми займаємось питанням побудови крематорію. У цьому році ми плануємо всі відповідні закупівлі. Тут була тривала моральна дискусія. Ми збирали раду єпископів, і всі сказали, що готові. Ми почали цю роботу ще в минулому році, просто для будівництва необхідно зібрати багато дозволів та погоджень. Робота триває, і в цьому році буде завершена», – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, медики розповіли, українці якого віку найчастіше хворіють на коронавірус COVID-19.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах